Gå direkt till innehåll
Ny satsning i sommar – pop-up fritidsgård för ungdomar

Pressmeddelande -

Ny satsning i sommar – pop-up fritidsgård för ungdomar

Under sommaren stänger vanligtvis fritidsgårdarna men i år gör vi en ny satsning och öppnar upp en pop-up fritidsgård nedanför Väggabadet och på Österslätts idrottshall.

I sommar kommer en pop-up fritidsgård finnas på två ställen mellan vecka 26–32 (stängt vecka 29). Här kan du som är ung i Karlshamn hänga med kompisar, hitta på aktiviteter, ta det lugnt i skuggan eller i solen.

– Vi testar ett nytt koncept i år för att verkligen ge möjlighet till kontinuitet för de som vill besöka oss under sommaren. Att bygga upp ett par platser där unga vet att de kan hänga med oss hela sommaren ger unga en stabilitet och trygghet och det ger oss helt andra möjligheter att bygga en mer kvalitativ verksamhet i nära dialog med våra besökare, säger Malin Weinholtz, enhetschef på Karlshamns kommun.

Pop-up fritidsgården kommer delas upp med ett dagshäng vid Väggabadet och ett kvällshäng vid Österslätts idrottshall.

– Att bygga upp tillfälliga mötesplatser på redan fantastiska platser som Väggaområdet och spontanidrottsplatsen känns så spännande. Vi nyttjar därmed vad kommunen har att erbjuda samtidigt som vi adderar trygga vuxna och utökade möjligheter till aktivitet. Vi ser verkligen fram emot sommaren, säger Malin Weinholtz.

Dagshäng nedanför Väggabadet

Här kan du ta det lugnt i en solstol eller vara med på någon av aktiviteterna. Du kan låna SUP-brädor, kanoter, spela padel och flera andra roliga spel. På tisdagar mellan klockan 13:00-18:00 har du även fri entré till Väggabadet via oss. Så välkommen förbi för härligt häng och svalkande dopp!

Ålder: För dig som är mellan 12-21 år.

Öppettider vecka 26-32 (stängt vecka 29):

  • Tisdagar: 13:00-20:00
  • Onsdag till lördag: 15:00-18:00

Kvällshäng på Österslätts idrottshall

I ena hallen kommer det att finnas dator, tv- och sällskapsspel och chillytor för dig som bara vill komma förbi och ta det lugnt. I den andra hallen kommer vi ha ett gäng olika aktiviteter som är planerade av oss, men vi tar gärna emot dina förslag!

Ålder: För dig som är född 2004-2011.

Öppettider vecka 26-32 (stängt vecka 29):

  • Onsdag till lördag: 19:00-23:00

Ämnen

Kategorier

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93