Gå direkt till innehåll
Nu kan Karlshamnsborna förnya sina låneavtal via en e-tjänst och slippa besöka biblioteket.
Nu kan Karlshamnsborna förnya sina låneavtal via en e-tjänst och slippa besöka biblioteket.

Pressmeddelande -

​Nu kan Karlshamnsborna förnya lånekortet hemifrån

Från och med idag kan alla Karlshamnsbor som har ett lånekort hos biblioteket förnya det på digital väg. Innan var man tvungen att besöka biblioteket för att legitimera sig och skriva under avtalet. När de skärpta regionala råden kom för att minska risken för smittspridning av covid-19 snabbade vi på arbetet med att ta fram en e-tjänst för att förnya lånekortsavtalet.

I slutet av november slår fyra av Blekinges kommuner ihop sina bibliotekskataloger. Det innebär att låntagarna i respektive kommun även får tillgång till de andra kommunbibliotekens utbud av böcker, e-medier och film. Därför behöver de som idag har lånekort hos biblioteket i Karlshamn, Olofström, Sölvesborg eller Ronneby skriva på ett nytt avtal. Det handlar helt enkelt om att vi måste få tillstånd att dela låntagarnas uppgifter med de andra biblioteken för att man ska kunna låna och lämna över kommungränserna.

En sådan här e-tjänst har sedan tidigare stått på bibliotekets önskelista, och när de skärpta regionala råden kom skyndades arbetet på. Nu kan Karlshamnsborna alltså förnya sitt avtal på digital väg.

– Vi är glada att kunna erbjuda våra låntagare en möjlighet att enkelt och tryggt kunna uppdatera sina låneavtal hemifrån. Särskilt i dagsläget med tanke på den rådande pandemin, säger Rolf Andersson som är projektledare för bibliotekens samarbete.

Du som ska förnya avtalet via e-tjänsten behöver ha bank-id på datorn eller mobilen. Du som vuxen kan förnya ditt eget lånekortsavtal via e-tjänsten på karlshamn.se, men du kan också välja att skriva på lånekortsavtalet för en person under 18 år som du är vårdnadshavare för.

Du som inte har bank-id eller som inte har ett lånekort idag får komma in på något av biblioteken för att legitimera dig och skriva på avtalet.

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Ulrica Kalmerlind

Ulrica Kalmerlind

Presskontakt Kommunikatör Sociala medier, intranät 0454-815 94