Gå direkt till innehåll
Nina Andersson efterträder Mathias Wijk som näringslivschef i Karlshamn i augusti. Foto: Annette Sandberg
Nina Andersson efterträder Mathias Wijk som näringslivschef i Karlshamn i augusti. Foto: Annette Sandberg

Pressmeddelande -

Nina Andersson tillträder som ny näringslivschef i Karlshamn

Nuvarande näringslivschef Mathias Wijk blir etableringschef med ansvar för utveckling av verksamhetsmark och attraktion av nya företag till kommunen.

− Jag är stolt och nöjd över att kunna välkomna Nina Andersson till Karlshamns kommun. Satsningen innebär att vi ökar fokus på företagsklimatfrågor och befintliga företag, men också på utvecklingsfrågor och etablering av fler företag i Karlshamns kommun, säger kommundirektör Daniel Wäppling.

Nina Andersson är en välkänd företagsprofil i Blekinge som under många år utvecklade och drev det anrika Ninas konditori i Mörrum. Sedan två år tillbaka arbetar hon som näringspolitisk rådgivare på Svenskt Näringsliv med fokus på att skapa förståelse för värdet av företagande. Nu väljer hon att gå vidare till Karlshamns kommun för att axla tjänsten som näringslivschef.

− Jag blev otroligt glad när jag fick frågan om jag ville axla rollen som näringslivschef just i Karlshamn. Jag brinner för entreprenörskap och vet hur otroligt viktigt ett välmående näringsliv är för en kommun. I Karlshamn finns fantastiska förutsättningar för tillväxt och ett gott företagsklimat. Min ambitionsnivå kommer att vara hög och jag vill att våra företagare här ska få de bästa förutsättningarna som finns för att starta, driva och utveckla sina företag. Mitt och mina medarbetares uppdrag handlar också om att stärka Karlshamn som en attraktiv plats att besöka och bo på. Att ha ett bra lokalt företagsklimat är något som kräver hårt arbete. Det kräver modiga politiker, serviceinriktade tjänstepersoner och aktiva företagare. Jag är övertygad om att Karlshamn har det som krävs, säger Nina Andersson.

Den nya visionen med 50 000 invånare kräver ökade satsningar på bland annat etableringsfrågor. Det menar kommundirektören som under våren har fört diskussioner med bland annat Näringslivsenheten. Att satsa på en nyinrättad tjänst med fokus på etableringsfrågor och samtidigt fortsätta utveckla det pågående arbetet med näringslivsklimatet landade i den lösning som nu presenteras – rekrytering av Nina Andersson som ny näringslivschef via headhunting samt att nuvarande näringslivschef Mathias Wijk lämnar sin tjänst för att ta sig an uppdraget som etableringschef.

− Det kommer bli spännande att få fokusera på det som jag upplever som en av de absolut viktigaste delarna för Karlshamns fortsatta utveckling, säger Mathias Wijk.

Mathias Wijk, näringslivschef i Karlshamns kommun sedan i slutet av 2017 lämnar över till Nina Andersson i augusti i samband med att han själv går vidare till sitt nya uppdrag. Uppdraget som etableringschef innebär ansvar för utveckling av verksamhetsmark och attraktion av nya företagsetableringar i nära samarbete med bland annat Näringslivsenheten.

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93