Gå direkt till innehåll
Mark Isitt inleder Arkitekturveckan 2022

Pressmeddelande -

Mark Isitt inleder Arkitekturveckan 2022

Nu börjar nedräkningen inför Arkitekturveckan 2022 i Karlshamn. Arkitekturkritiker Mark Isitt inleder veckan den 29 augusti med samtal om Karlshamns arkitektur och stadsplanering. Programmet rullar sedan vidare med totalt tolv programpunkter fördelade under veckans alla dagar – avslutningsvis en guidad tur på nyinvigda Mörrums skola av arkitekten bakom denna uppmärksammade satsning, Charlotte Kristensson.

För fjärde året i rad anordnar Karlshamns kommun Arkitekturveckan ­– ett evenemang som sätter fokus på begreppet arkitektur som något mer än bara yta. I år inleder Mark Isitt evenemanget med samtal i Rådhussalen om stadsplanering och ger sin syn på arkitekturen i Karlshamn. Mark Isitt är för många känd som programledare för TV4:s program “Grand Designs”. Han är också programledare för “Stadsinspektionen” i Sveriges Radio P1 där han reser runt till olika svenska städer och diskuterar stadsplanering och arkitektur. Nu kommer Mark Isitt till oss i Karlshamn och inviger Arkitekturveckan.

Under veckan blir det flera olika programpunkter som du kan ta del av runt om i vår kommun. Det blir rundvandringar, studiebesök, fokus på hälsa och träning, och tips och trix om hur man underhåller sina träfönster. Avslutningsvis en guidad tur i Mörrums nya skola av ingen mindre än arkitekten själv, Charlotte Kristensson!

Ta del av hela programmet här.

Att komma och lyssna är gratis men anmälan krävs och det är först till kvarn som gäller. Du anmäler dig här.

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Ulrica Kalmerlind

Ulrica Kalmerlind

Presskontakt Kommunikatör Sociala medier, intranät 0454-815 94