Gå direkt till innehåll
Kommunstyrelsen väljer att sälja fastigheterna på Östra piren. Förslaget går vidare för beslut i kommunfullmäktige den 23 maj.
Kommunstyrelsen väljer att sälja fastigheterna på Östra piren. Förslaget går vidare för beslut i kommunfullmäktige den 23 maj.

Pressmeddelande -

Kommunstyrelsen vill sälja fastigheterna på Östra piren

Kommunstyrelsen i Karlshamn är enad om att man vill sälja fastigheterna på Östra piren. Förslaget tas upp för beslut i kommunfullmäktige den 23 maj.

Fastigheterna på Östra piren ägs av Karlshamnsfastigheter AB som är ett dotterbolag till Stadsvapnet i Karlshamn som i sin tur ägs av Karlshamns kommun. Under tisdagens sammanträde beslutade kommunstyrelsen att man vill inleda arbetet för att sälja fastigheterna på Östra piren. Förslaget läggs fram för beslut i kommunfullmäktige den 23 maj.

Att skapa förutsättningar för expansion och ett expansivt företetagsklimat har varit huvudanledningen till att Karlshamns kommun engagerat sig i uppförandet av Östra piren. Resultatet av detta har visat sig vara till gagn för hela kommunen. Det är dock ingen kommunal angelägenhet att på sikt förvalta och äga ett fastighetsprojekt som Östra piren.

Kommunstyrelsens beslut innebär att man föreslår kommunfullmäktige att låta specialister inom området kommersiella fastigheter ta fram ett prospekt för att nå ut till presumtiva intressenter.

Kommunstyrelsens samtliga 15 förtroendevalda som representerar socialdemokraterna, moderaterna, sverigedemokraterna, centern, miljöpartiet, kristdemokraterna och liberalerna står bakom beslutet.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93