Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Kommunens tredje utegym är färdigbyggt

Nu står Karlshamns kommuns nya utegym klart att användas. Och det kan nog räknas som vårt vackrast belägna utegym, med utsikt över Lilla Kroksjön i Nytorpet.

Utegymmet vid Nytorpet är det tredje i ordningen. Det första utegymmet byggdes intill Stenbackaslingan i Asarum 2017 och blev väldigt uppskattat. Idag används det av både skolor, föreningar och privatpersoner.

Den positiva responsen gjorde att fler utegym togs med i planen; först ett vid Vägga IP och nu det senaste tillskottet vid Nytorpet i Långasjönäs naturreservat.

– Vi ser att det är viktigt att våra invånare får tillgång till bra tränings- och rekreationsmöjligheter i kommunens utemiljöer, säger Mats Dahlbom (C) som är ordförande i teknik- och fritidsnämnden.


Kompletterar nuvarande motionsslingor

Precis som de två tidigare utegymmen ligger det här i närheten av motionsslingor som vi redan har, och blir ett bra komplement till dem. Nytorpet är ett område som många redan idag använder för att motionera och vistas i naturen. Genom att utveckla området hoppas projektledaren Linnéa Persson att ännu fler upptäcker friluftsområdet. Och det finns funderingar på att bygga en lekplats där inom ett par år.

– Får vi dit en lekplats finns det verkligen något för alla, och hela familjen kan hitta något att göra, säger Linnéa Persson.

Men planerna för det här utegymmet började långt innan covid-19 gjorde intåg i vår vardag.

– Eftersom Långasjönäs är ett naturreservat var vi tvungna att söka dispens från länsstyrelsen. Sedan kom ju coronapandemin och skyndade på det hela, säger Linnéa Persson.

En kostnadseffektiv satsning

Utegymmet är en kostnadseffektiv satsning, både i relation till annat vi bygger och möjligheterna som utegymmet ger invånarna menar Mats Dahlbom:

– Utegymmen har inte bara en låg anläggningskostnad utan de har också låga driftkostnader.

Att upplysta utegym finns tillgängliga för alla är viktigt, särskilt i dagens läge med en ökad smittspridning av covid-19. Men även om gymmet ligger utomhus gäller det att träna säkert, och undvika att riskera smittspridning. Och Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller som vanligt:

  • Träna inte om du är sjuk
  • Håll avståndet
  • Dela inte vattenflaskor

Kontakt: 

Linnéa Persson, projektledare för utegymmen. Telefon 0454-814 25

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Ulrica Kalmerlind

Ulrica Kalmerlind

Presskontakt Kommunikatör Sociala medier, intranät 0454-815 94