Gå direkt till innehåll
Sara Dahlberg. Foto: Hanna Hörnbäck/Karlshamns kommun
Sara Dahlberg. Foto: Hanna Hörnbäck/Karlshamns kommun

Pressmeddelande -

Karlshamns nya näringslivschef

Nu är det klart att Sara Dahlberg blir Karlshamns kommuns nya näringslivschef. Idag arbetar Sara på Svenskt Näringsliv och är nu redo att ta sig an rollen som Karlshamns nya näringslivschef.

Sara Dahlberg har tidigare studerat ekonomi och retail management på Lunds universitet och arbetar för nuvarande som näringspolitisk rådgivare på Svenskt Näringsliv. Där har hon ett nära samarbete med företag och politik för att driva frågor för Sveriges företag. Genom sitt arbete på Svenskt Näringsliv är hon väl insatt i frågor som rör Blekinge och hur vi tillsammans kan stärka vår position nationellt.

- Att bli Karlshamns nya näringslivschef känns väldigt spännande! Jag ser fram emot att få fortsätta jobba med näringslivet i Blekinge och företagen i Karlshamns kommun. Jag ser också verkligen fram emot att få jobba med en oerhört kompetent uppställning kollegor som jag vet finns inom kommunen, säger Sara Dahlberg.

Sara tillträder i januari och då planerar hon att först lära känna organisationen. Därefter är ambitionen att tillsammans med kommunen och framför allt näringslivsenheten fortsätta förvalta och utveckla näringslivet. Hon menar att det är viktigt att skapa ett bra företagsklimat som gör att kommunens företag kan växa och utvecklas.

- Vi välkomnar Sara till Karlshamns kommun och ser fram emot att arbeta tillsammans med henne för att fortsätta utveckla det lokala näringslivsklimatet, säger Daniel Wäppling, kommundirektör på Karlshamns kommun.

Kontaktuppgifter till Sara:

s_dahlberg@live.se

0721821200

      Ämnen

      Kategorier

      Regioner


      ____________________________________________________________________________

      Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

      Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

      Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

      Kontakter

      Annette Sandberg

      Annette Sandberg

      Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93