Gå direkt till innehåll
Hållbara satsningar kräver bra samarbete konstaterar projektledare William Lavesson och koncerncontroller Marie Nilsson.
Hållbara satsningar kräver bra samarbete konstaterar projektledare William Lavesson och koncerncontroller Marie Nilsson.

Pressmeddelande -

​Karlshamn får gröna lån

Karlshamns kommun har fått gröna lån beviljade av Kommuninvest till sina energieffektiva satsningar på ny ishall och skola i Mörrum.

Gröna lån är Kommuninvests gemensamma satsning på ett mer hållbart samhälle. Investeringar som främjar övergången till lägre koldioxidutsläpp och en klimattålig tillväxt eller minskar klimatpåverkan genom förnybara energikällor och energieffektiviseringar uppfyller kriterierna för gröna lån.

Karlshamns kommuns smarta energilösningar genom bland annat återvinning av energi och satsningar på solceller gynnar både ekonomin och miljön. De energieffektiva byggnationerna i Mörrum omfattar lån på totalt 300 miljoner kronor. Gröna lån innebär här en uppskattad kostnadsbesparing på cirka 400 000 kronor sett över en sjuårsperiod.

− Satsningarna i Mörrum är ett bra exempel på hållbar utveckling där både ekonomiska, sociala och ekologiska aspekter har legat i fokus, säger projektledare William Lavesson.

Ansökan om gröna lån har skett i nära samarbete mellan kommunens projektkontor och ekonomiavdelning. Samarbetet har även lett till en fördjupad förståelse för hur ekologiska, sociala och ekonomiska aspekter behöver flätas samman i en hållbar satsning värd sitt namn.

- Kostnadsbesparingen bidrar till satsningar på bättre energilösningar som på sikt innebär lägre driftkostnader, säger Marie Nilsson, koncerncontroller på ekonomiavdelningen i Karlshamns kommun.

Karlshamns kommun är en av två kommuner i Blekinge som har beviljats gröna lån.

För mer information, kontakta koncerncontroller Marie Nilsson, telefon 0454-810 91.

Ämnen

Kategorier

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93