Gå direkt till innehåll
Mark Isitt. Fotograf: Alastair Philip Wiper.
Mark Isitt. Fotograf: Alastair Philip Wiper.

Pressmeddelande -

Känd arkitekturkritiker inleder Arkitekturveckan 2022

Programmet för Arkitekturveckan 2022 är spikat. Mark Isitt, programledare för Grand Designs, inleder veckan. Ett varierat program följer sedan där passion för design, inredning och ett eget livsprojekt är några av punkterna.

För fjärde året i rad anordnar Karlshamns kommun Arkitekturveckan. Ett evenemang som sätter fokus på begreppet arkitektur som något mer än bara yta. Genom att, förutom arkitekter även bjuda in, beställare, byggare och de som nyttjar byggnader och livsmiljöer belyser den att arkitektur är något som berör oss alla, något vi delar ansvar för.

Mark Isitt som genom Sveriges Radios Statsinspektionen i P1 har gjort sig känd som Sveriges egen statsinspektör och programledare för Grand Designs, inleder Arkitekturveckan 2022.

- Årets Arkitekturvecka bjuder återigen på en väl komponerad blandning av föreläsningar, guidade turer och värdefulla inslag från det lokala näringslivet. Aktuella ämnen som bland annat återbruk, inredning, kulturmiljö, folkhälsoaspekter i planeringen och lokala projekt sätts i fokus i syfte att skapa dialog mellan kommuninvånare, företagare & beslutsfattare. Min förhoppning är att Arkitekturveckan förblir en kulturell och demokratisk företeelse med transparens, medborgardialog och ömsesidigt lärande som ledord, säger Emina Kovacic, Stadsbyggnadschef Karlshamns kommun.

    Arkitekturveckan inleds den 29 augusti klockan 08.00 i Rådhussalen och avslutas med en guidad tur av nya Mörrums skola den 2 september. Däremellan händer det massor med olika aktiviteter som är helt gratis, vissa programpunkter kräver föranmälan.

    Här hittar du alla programpunkter.

    Kontakt: Emina Kovacic, 0454-816 81 eller emina.kovacic@karlshamn.se.

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner


    ____________________________________________________________________________

    Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

    Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

    Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

    Kontakter

    Annette Sandberg

    Annette Sandberg

    Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93