Gå direkt till innehåll
Christina Svensson, säkerhetsskyddschef i Karlshamns kommun. FOTO: Hanna Hörnbäck
Christina Svensson, säkerhetsskyddschef i Karlshamns kommun. FOTO: Hanna Hörnbäck

Pressmeddelande -

Information till anställda om krigsplacering

Som en planeringsförutsättning för att kunna bedriva kommunens verksamhet under höjd beredskap har Karlshamns kommun beslutat att krigsplacera sin personal. Information kommer att skickas hem till samtliga tillsvidareanställda under denna vecka.

Karlshamns kommun bedriver många samhällsviktiga verksamheter som allmänheten är beroende av. Därför behöver våra verksamheter vara robusta och kunna fortsätta fungera även vid svåra påfrestningar. För att säkerställa att verksamheterna har tillgång till den personal som behövs under höjd beredskap har Karlshamns kommun beslutat att krigsplacera sina medarbetare.

Intern information och dialog med chefer och medarbetare har skett tidigare under året. Ett brev med information om krigsplaceringen har nu förberetts och kommer att skickas hem till kommunens alla tillsvidareanställda under denna vecka.

− Krigsplaceringen innebär att man är skyldig att tjänstgöra i Karlshamns kommun om regeringen beslutar om höjd beredskap. Krigsplaceringen innebär inte några skyldigheter under fredstid, förklarar Christina Svensson, säkerhetsskyddschef i Karlshamns kommun.

Läs mer om krigsplacering på Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps webbsida. Där hittar du svaren på många av de vanligaste frågorna.

Ämnen

Kategorier

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93