Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Inbrott kommunalt förråd är polisanmält

I helgen upptäcktes döda katter i en av kommunens lokaler. Vid ett inbrott har någon plockat fram påkörda katter som kommunen förvarar i en frysbox i väntan på att de döda kropparna ska hanteras på en särskild anläggning. Händelsen är polisanmäld.

Karlshamns kommuns personal inom gata och park använder den röda ladan på Granvägen i Asarum som förråd. Där har verksamheten bland annat en frysbox där vi förvarar påkörda döda katter när vi inte hittar kattens ägare. Katterna förvaras i frysboxen ett tag ifall en ägare skulle höra av sig och vilja ha sin katt. Efter ett tag ska katterna kroppar tas om hand på en särskild anläggning.

Under helgen har någon eller några gjort inbrott i ladan. I samband med inbrottet har man plockat upp katterna ur frysboxen och ur de svarta plastpåsar som kropparna förvaras i. Man har också låtit katterna ligga framme och tina, och dessutom stängt av frysboxen.

- Många av katterna som förvarades i frysboxen hade omfattande skador efter att ha blivit påkörda. Men jag vill inte spekulera i om någon har gjort något i samband med att katterna plockades fram. Det är ett polisiärt ärende, säger Linnéa Persson, markförvaltare på Karlshamns kommun.

Händelsen är polisanmäld.

Kontakt:

Linnéa Persson, markförvaltare: 0454-814 25

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Ulrica Kalmerlind

Ulrica Kalmerlind

Presskontakt Kommunikatör Sociala medier, intranät 0454-815 94