Gå direkt till innehåll
Enhetschefen Katarina Nilsson tillsammans med specialistundersköterskorna Pernilla Holst, Marie Asp och Anita Karlsson. Foto: Leila Rudelius
Enhetschefen Katarina Nilsson tillsammans med specialistundersköterskorna Pernilla Holst, Marie Asp och Anita Karlsson. Foto: Leila Rudelius

Pressmeddelande -

Högt betyg för kommunens demens- och psykiatriteam

Det relativt nya demens- och psykiatriteamet i Karlshamn är unikt för länet, och de utvärderingar som kommit in från verksamheterna där teamet kopplats in visar att deras insatser gör skillnad, är högt uppskattade och behövs.

– Vi är ett specialistteam som går in på djupet och praktiskt handleder personal i beteende och bemötande. Vi stöttar till exempel när en dement person har beteendemässiga och psykiska symtom vid en inflytt till särskilt boende, men även hemtjänstpersonal och anhöriga i ordinärt boende. Allt för att kunna möta personer med demens och psykisk ohälsa på bästa sätt, säger Marie Asp, specialistsjuksköterska.

Teamet har väckt nyfikenhet i andra kommuner

Liknande team finns inte i någon annan kommun i länet och intresset för Karlshamnsteamets framgångsrika arbete har ökat det senaste året. Behovet av erfaren personal som på bästa sätt kan möta människor med psykiska diagnoser och demens är stor, inte minst eftersom denna problematik bara ökar och befolkningen blir allt äldre.

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93