Gå direkt till innehåll
Framtidsmässan är tillbaka

Pressmeddelande -

Framtidsmässan är tillbaka

Funderar du på vad framtiden har att ge? Vilka utbildningar, jobb eller yrke ska du satsa på? Eller är du intresserad av att jobba utomlands? Det kan vara klurigt att hitta rätt i myllret av de möjligheter som faktiskt finns. Under Framtidsmässan får du svaren du behöver.

Välkommen till Framtidsmässan 2023! Efter ett års uppehåll och en digital mässa, är vi äntligen tillbaka på plats igen. Här kan du inspireras av möjligheterna kring vad framtiden har att erbjuda, vare sig det blir att plugga vidare eller att jobba. Vi visar dig att det finns något för alla! Mässan innehåller intervjuer och föreläsningar och sker i ett samarbete med Arbetsförmedlingen och Olofströms kommun.

Datum: 7 mars 2023.
Tid: Mässan är öppen mellan klockan 09:00-14:00.
Plats: Östra Piren i Karlshamn, hus A.

Program

Förmiddagen

09:30 Liveintervju. Hur funkar en anställningsintervju egentligen? Få tips och idéer inför dina framtida intervjuer. Sal: Rio Grande.

09:30 Föreläsning: Hur är det att plugga på Komvux? Sal: Amazonas.

10:00 Föreläsning: Arbetsförmedlingen Utland. Är du intresserad av att jobba i ett annat land? Få tips på var du hittar jobben och vad du ska tänka på inför utlandsvistelsen. Sal: Rio Grande.

10:00 Föreläsning: Hur är det att plugga på folkhögskola? Sal: Amazonas.

10:30 Föreläsning: Arbetsförmedlingen Prognos. Vilka utbildningar, jobb eller yrke ska du satsa på? Arbetsförmedlingen går igenom senaste prognosen över branscher och arbetstillfällen så du får en bild av vilka jobb som finns och vilka branscher som skriker efter arbetstagare. Sal: Rio Grande.

10:30 Föreläsning: Hur är det att plugga på yrkeshögskola? Sal: Amazonas.

11:00 Föreläsning: Hur är det att plugga på högskola? Sal: Amazonas.

Eftermiddagen

12:00 Föreläsning: Arbetsförmedlingen Prognos. Vilka utbildningar, jobb eller yrke ska du satsa på? Arbetsförmedlingen går igenom senaste prognosen över branscher och arbetstillfällen så du får en bild av vilka jobb som finns och vilka branscher som skriker efter arbetstagare. Sal: Rio Grande.

12:30 Föreläsning Arbetsförmedlingen Utland. Är du intresserad av att jobba i ett annat land? Få tips på var du hittar jobben och vad du ska tänka på inför utlandsvistelsen. Sal: Rio Grande.

12:30 Föreläsning: Hur är det att plugga på folkhögskola? Sal: Amazonas.

13:00 Liveintervju. Hur funkar en anställningsintervju egentligen? Få tips och idéer inför dina framtida intervjuer. Sal: Rio Grande.

13:00 Föreläsning: Hur är det att plugga på yrkeshögskola? Sal: Amazonas.

13:30 Föreläsning: Hur är det att plugga på högskola? Sal: Amazonas.

Med reservation för ändringar i programmet.

Ämnen

Kategorier

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93