Gå direkt till innehåll
Föreläsning med Leif Lagercrantz: "Några bitar Carlshamn"

Pressmeddelande -

Föreläsning med Leif Lagercrantz: "Några bitar Carlshamn"

Konstnären och författaren Leif Lagercrantz tar oss med på en visuell resa bland Karlshamns äldre hus och in på bakgårdar.

Leif Lagercrantz från Karlshamn har sedan slutet av 1970-talet dokumenterat hus i alla dess former. Många i Karlshamn men även fina miljöer på annat håll. Under föreläsningen visar han bilder och berättar om de byggnader han målat och på det viset bevarat för eftervärlden.

Leif hälsar i boken ”Några bitar Carlshamn” (2021) välkommen till hus i Karlshamn som finns att upptäcka på en promenad i staden idag, men också till många byggnader och miljöer som drabbades av 60- och 70-talets rivningsvåg.

Datum: måndagen den 9 maj

Tid: 19:00

Plats: Lokstallarna (På Lokstallarna kan endast kontanter användas.)

Biljetter: 50 kronor. Köp biljett via Nortic.se eller på Stadsbiblioteket.

Arrangör: Bibliotek & Kultur Karlshamn



Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Ulrica Kalmerlind

Ulrica Kalmerlind

Presskontakt Kommunikatör Sociala medier, intranät 0454-815 94