Gå direkt till innehåll
Gert Wingårdh inleder arkitekturveckan i Karlshamn.
Gert Wingårdh inleder arkitekturveckan i Karlshamn.

Pressmeddelande -

En annorlunda Arkitekturvecka 2020

Flera programpunkter stryks från Arkitekturvecka 2020 på grund av pandemin.

Arkitekturveckan 2019 var ett uppskattat evenemang bland många arkitektur- och historieintresserade. Ambitionen har varit att erbjuda ett liknande evenemang även i år. Pandemin sätter stopp för det och nu planerar Karlshamns kommun för en annorlunda Arkitekturvecka 2020.

Efter riskbedömningar av varje enskild programpunkt och samtal med alla berörda aktörer har Karlshamns kommun beslutat att stryka flera av de planerade programpunkterna och att begränsa och anpassa övriga för att hindra smittspridning.

− Jag är glad att vi med hjälp och stöd från vår krisledning kunnat hitta en lösning som ger oss möjlighet att gå vidare med vår idé och skapa något positivt för våra kommuninvånare utan att äventyra folkhälsan. Det omarbetade upplägget tar avstamp i vår grundidé men anpassas till den situation vi befinner oss i. Att arkitektur betyder mycket för Karlshamns kommuninvånare går det inte att ta miste på då alla ansvariga för de programpunkter som uteblir i år redan meddelat oss att de gärna ställer upp nästa gång om situationen tillåter. Det signalerar både glädje och hopp, precis som Arkitekturveckan är tänkt att göra, säger stadsarkitekt Emina Kovacic.

Årets program består av sex aktiviteter från 24-28 augusti. Samtliga aktiviteter är anpassade och kräver föranmälan. Anmälan görs via e-post till: eva.petersson@karlshamn.se.

Gert Wingårdhs inledande föreläsning delas i två med 50 personer vid varje tillfälle i en lokal för 150 personer. Övriga fem punkter har ett begränsat antal deltagare per tillfälle, de flesta utomhus och på olika sätt anpassade till rådande läge.

Programmet finns tillgängligt via länken nedan. För mer information, kontakta Emina Kovacic, telefon 070 266 62 07. 

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93