Gå direkt till innehåll
Sören Davidsen får uppdraget att utveckla nya Campus Karlshamn.
Sören Davidsen får uppdraget att utveckla nya Campus Karlshamn.

Pressmeddelande -

Campusledare tillsatt för utveckling av Campus Karlshamn

Sören Davidsen får uppdraget att leda utvecklingen av nya Campus Karlshamn.

När Blekinge tekniska högskola avslutar sin verksamhet i Karlshamn sommaren 2025 är målet att Karlshamns kommun ska stå redo att driva Campus Karlshamn i egen regi. Karlshamns kommun kommer då själva att äga verksamheten. Sören Davidsen, nuvarande chef för Arbetsmarknadsenheten i Karlshamn, har fått uppdraget att leda arbetet.

Sören Davidsen har en yrkesutbildning inom export och har under många år arbetat som säljare. I Karlshamns kommun har han varit anställd sedan 2020 som chef för Arbetsmarknadsenheten.

− Jag är modig som person, lösningsfokuserad och har en stor passion för Karlshamn − uppdraget känns superspännande! Jag ser det som en möjlighet att vara med och lösa delar av den kompetensbrist som finns, särskilt inom tillverkningsindustrin men även inom andra bristyrken. Jag är riktigt taggad och har redan smygstartat genom att boka upp möten med några yrkeshögskolor och universitet, säger Sören Davidsen.

    Sören lyfter fram samarbetet med näringslivet och föreningslivet som centrala delar för att skapa ett levande campus. Studenter ska inte bara studera utan också vara del av samhället i övrigt för att trivas och stanna kvar efter utbildningen, menar han.

    − Sören är genom sin bakgrund väl lämpad för arbetet med att locka aktörer som kan bedriva utbildning på campus. Detta är en del i satsningen att skapa ett kommunalt campus som ska vara i drift hösten 2025, säger kommundirektör Daniel Wäppling.

      Ämnen

      Regioner


      ____________________________________________________________________________

      Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

      Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

      Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

      Kontakter

      Annette Sandberg

      Annette Sandberg

      Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93