Gå direkt till innehåll
Arbetsmiljön behöver ständigt vara i fokus

Pressmeddelande -

Arbetsmiljön behöver ständigt vara i fokus

Arbetsmiljöverket gjorde en inspektion av Karlshamns kommuns systematiska arbetsmiljöarbete under november i år. De brister som lyfts fram handlar främst om rutiner, ansvarsfördelning och rapportering av tillbud som helt ligger i linje med det förbättringsarbete som redan pågår inom kommunen.

Varje arbetsgivare ansvarar för att arbetsmiljön är trygg och säker. Arbetsmiljöverket genomför kontinuerligt inspektioner och återkopplar sedan kring de delar som behöver förbättras. Resultatet presenterades vid ett återkopplingsmöte den 10 december och bristerna med krav på åtgärder redovisas i ett inspektionsmeddelande. Bristerna ska vara åtgärdade senast hösten 2022.

De brister som Arbetsmiljöverket lyfter fram handlar främst om verksamheternas årliga uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet, avsaknad av en del rutiner, viss otydlighet kring ansvarsfördelningen och att tillbud inte alltid rapporteras.

− Som arbetsgivare ser vi positivt på att Arbetsmiljöverket hjälper oss att identifiera brister och därmed utvecklingsbehov. Vi ser också att de delar som de lyfter fram helt går i linje med det förbättringsarbete som pågår utifrån den granskning av arbetsmiljöarbetet som revisionen genomförde 2020, säger Marie Björnsson, HR-chef i Karlshamns kommun.

    Vidare konstaterar hon att återkopplingen från Arbetsmiljöverket är till stor hjälp för att sätta fokus på det viktiga arbete som ständigt krävs för att lyckas skapa en trygg och säker arbetsmiljö.

    Förbättringsarbetet fortsätter och Arbetsmiljöverket kommer att göra en återkopplingsinspektion under hösten 2022.

    För mer information, kontakta HR-chef Marie Björnsson, telefon 0454-811 31

    Ämnen

    Regioner


    ____________________________________________________________________________

    Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

    Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

    Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

    Kontakter

    Annette Sandberg

    Annette Sandberg

    Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93