Gå direkt till innehåll
​Även i år kommer ungdomar i Karlshamn att erbjudas feriearbete

Pressmeddelande -

​Även i år kommer ungdomar i Karlshamn att erbjudas feriearbete

I syfte att skapa sommarsysselsättning för Karlshamnsungdomar mellan 17 och 18 år kommer Karlshamns kommun även i år att erbjuda så kallade ferieplatser inom äldre- och barnomsorg, städ, vaktmästeri, fastighetsskötsel, kök, park och fritid.

Trots att coronapandemin förra året satte stopp för ungdomar att sommarjobba inom omsorgen så fick alla 246 ungdomar som sökte feriearbete ändå jobb inom de kommunala verksamheterna.

– När det stod klart att vi på grund av smittrisken inte kunde ta in ungdomar inom omsorgen skapade vi nya platser där de kunde arbeta. Det var främst inom samhällsbyggnadsförvaltningen och våra bolag som nya platser erbjöds, säger Emma Aldén, enhetschef HR i Karlshamns kommun.

Kommunen prioriterar att kunna sysselsätta ungdomar under totalt tre perioder under sommaren, och de erbjuds en lön på 72 kronor i timmen.

– Eftersom både de äldre och svaga och personal inom omsorgsverksamheten i sommar är vaccinerade kommer vi att kunna erbjuda feriearbete även inom denna verksamhet i år.

I år erbjuds, liksom föregående år, även 18 platser inom fastighetsskötsel hos bostadsbolaget Karlshamnsbostäder. I dagsläget har drygt 200 ungdomar sökt ferieplats på kommunen.

– Det är två veckor kvar på ansökningstiden så vi räknar med att vi hamnar på ungefär lika många sökande som förra året som då var uppåt 250. Vi har ju en budget att förhålla oss till men siktar på att även i år kunna erbjuda så många ungdomar som möjligt sommarjobb hos oss, säger Emma.

Det är ungdomar födda 2002, 03 och 04 som är folkbokförda i kommunen som är kvalificerade till feriearbete inom alla kommunens olika verksamheter under perioden 14 juni-13 augusti. För att bli erbjuden arbete ska ungdomen heller inte haft någon ferieplats på kommunen tidigare.

För mer information kontakta: Emma Aldén, enhetschef HR, på telefon 0454-813 11.

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93