Gå direkt till innehåll
​Årets unga ledarstipendiat är Helena Torstenson

Pressmeddelande -

​Årets unga ledarstipendiat är Helena Torstenson

Det är Helena Torstenson, Karlshamns Segelsällskap, som i år får Karlshamns kommuns ungdomsledarestipendium på 25 000 kronor.

Helena Torstenson var fem år när hon själv började segla – det var för 36 år sedan. Sedan dess har hon gjort många seglatser och fått andra barn och ungdomar att få vind i seglen. Att hon nu blivit utsedd till årets unga ledare gör henne väldigt glad.

– Det känns fantastiskt att få detta pris med tanke på hur många timmar jag lägger på mitt ideella engagemang, säger Helena.

Som ungdomsledare tycker Helena att det viktigaste är att vara positiv och förmedla glädje.

– Det är viktigt att brinna för det man lär ut och att man lär ut saker på ett positivt sätt, eftersom det smittar av sig. Jag använder mycket lek i mina grupper, för det viktigaste är att ha roligt!

Delegationen, som består av presidierna i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och teknik- och fritidsnämnden, motiverar sitt val med följande rader:

”Med sin stora erfarenhet, organisatoriska förmåga och pedagogiska kunskaper skapar Helena en trygg miljö för Karlshamns unga seglare att lära sig och utvecklas i. Hon har fin hand med barnen, är fantastiskt engagerad och oerhört omtyckt av sina adepter.”

Stipendiet kommer att delas ut vid kommunfullmäktigesammanträdet i Rådhuset måndagen den 7 december och prissumman är på 25 000 kronor.

– Jag ska använda pengarna till att köpa ett nytt segel som jag ska använda under SM i Express som går av stapeln i Karlshamn nästa år, säger Helena.

Kontakt:
Helena Torstenson, 0705-38 81 12.
Mats Dahlbom, (C), teknik- och fritidsnämndens ordförande, 0708-68 58 27.

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93