Gå direkt till innehåll
Anki Hansson är 2023 års mottagare av Alice Tegnér-stipendiet. Foto: Privat
Anki Hansson är 2023 års mottagare av Alice Tegnér-stipendiet. Foto: Privat

Pressmeddelande -

Årets Alice Tegnér-stipendiat är utsedd

Det är Anki Hansson som får 2023 års Alice Tegnér-stipendium på 25 000 kronor.

Delegationens motivering lyder:

"Anki tilldelas Alice Tegnér-stipendiet 2023 för sitt stora engagemang i kulturlivet i Karlshamn. Med sina populära stadsvandringar och föreläsningar där hon skildrar olika tidsepoker och personer i stadens historia, skapar hon intresse och sprider kunskap. Hon har modet att driva, utveckla och hålla liv i en fysisk bokhandel och bidrar till ett levande centrum. I Lundins bokhandel har hon skapat en oas och mötesplats för bokälskare och författare i alla åldrar."

Delegationen består av presidierna i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och i kommunstyrelsens trygghet, kultur, fritid och folkhälsoutskott.

Stipendiet kommer att delas ut vid en träff i Rådhuset tisdagen den 12 december.

Kontakt:

Anki Hansson, telefon: 073-503 05 87 (bokhandeln) eller 076-321 40 45 (hem)

Magnus Arvidsson (M), ledamot och mötesordförande i delegationen för Alice Tegnér-stipendiet: magnus.arvidsson@karlshamn.se

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Martin Eliasson

Fritidsutvecklare 0454-812 49