Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Vi söker årets eldsjäl för psykisk hälsa

Det finns många som bidrar och gör något gott för andra människor, antingen via sitt jobb eller genom en förening. Dem vill vi hitta! Nu söker vi tips på personer som hjälpt andra att få en bättre livskvalitet.

För andra året i rad kommer vi på Karlshamns kommun tillsammans med övriga kommuner i länet, Region Blekinge, NSPH Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Blekinge att uppmärksamma en person som ska få priset ”Årets eldsjäl inom psykisk hälsa”.

Vi söker personer som i sitt arbete eller i föreningslivet visat ett stort engagemang för området psykisk hälsa. Någon som är värd en uppmuntran för sina goda insatser.

- Det kan handla om en tränare som ser varje individ och fångar upp hur någon mår i själen, en undersköterska som tar en extra minut och frågar ”Hur mår du?” eller en person som agerat när en medmänniska varit i ett kristillstånd. En person eller en förening som gör det där lilla extra för en annan person, stort som smått, säger Bert Bengtsson, samordnare Uppdrag psykisk hälsa.

Skicka in din nominering här

Priset delas ut den 12 oktober 2022, i samband med den årligt återkommande Psykiatriveckan. Senast den 31 augusti behöver vi ha din nominering till priset ”Årets eldsjäl inom psykisk hälsa”.

Den du nominerar ska:

  • ha hjälpt dig eller andra till en bättre livskvalitet
  • verka eller ha verkat inom Blekinge län

Skicka in din nominering genom att fylla i formuläret här nedanför. Fyll i namnet på den som du vill nominera, kontaktuppgifter till dig själv och en motivering till varför just den person som du nominerar är värd priset.

Formulär: Nominera Årets eldsjäl inom psykisk hälsa

Sedan kommer en jury att utse vinnaren.


Kontakt vid frågor
Bert Bengtsson
Samordnare Uppdrag psykisk hälsa och Anhörigsamordnare
Telefon: 0454-56 33 37
E-post: bert.bengtsson@karlshamn.se

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93