Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Välkommen till äldredagen den 15 september!

Nu är äldredagen tillbaka i Bellevueparken, och alla intresserade är välkomna! Även i år bjuds det på underhållning, rollatorservice och intressanta utställare.

Årets äldredag går av stapeln torsdagen den 15 september klockan 11.00-15.30 i Bellevueparken. Under dagen bjuds det som vanligt på kaffe, livemusik och härlig gemenskap. Många intressanta utställare informerar om tjänster och produkter inom området trygghet och hälsa. Även frivilligorganisationer, föreningar och myndigheter kommer finnas på plats.

I år blir det också teater på stora scenen. Föreställningen "Mormors vita baddräkt" ger en tänkvärd spegling av Sverige då och nu, av kvinnorollen och hur mönster ärvs. Här får publiken lära känna Ingrid ”Giggi” Gustafsson som föddes år 1933 i Karlshamn. Som ung arbetade hon som hembiträde och barnsköterska. Hennes liv kretsar kring barnen, sina egna, men också de barn som stod utan familj. Ingrid berättar om en mycket speciell vit baddräkt och vad som får henne att falla pladask!

På plats kommer även representanter från kommunens olika verksamheter för att berätta vilken service vi erbjuder. Underhållningen står bland annat Karlshamns dragspelsklubb, Ukulele och Visans vänner för. Under dagen har besökarna möjlighet att se vad gåfotboll är för något, och dessutom kan man prova på line dance, qigong, VR-glasögon och bridge.

– Vi är glada att äntligen kunna arrangera en äldredag på plats igen, efter de inställda evenemang som coronapandemin förde med sig, säger Gunilla Appelquist, handläggare i Karlshamns kommun och samordnare för äldredagen.

Äldredagen arrangeras av KPR och Karlshamns kommun för att sprida värdefull information om service och tjänster som bland annat kommunen kan erbjuda äldre invånare.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Ulrica Kalmerlind

Ulrica Kalmerlind

Presskontakt Kommunikatör Sociala medier, intranät 0454-815 94