Gå direkt till innehåll
Söndagen den 11 september är det val till riksdag, region- och kommunfullmäktige. Redan den 24 augusti kan den som vill förtidsrösta. Foto: Krisztina Andersson/Karlshamns kommun
Söndagen den 11 september är det val till riksdag, region- och kommunfullmäktige. Redan den 24 augusti kan den som vill förtidsrösta. Foto: Krisztina Andersson/Karlshamns kommun

Nyhet -

Snart öppnar vi upp förtidsröstningen

Söndagen den 11 september är det val till riksdag, region- och kommunfullmäktige. Redan den 24 augusti kan den som vill förtidsrösta. Först ut att slå upp dörrarna för förtidsröstning i Karlshamns kommun är Servicecenter i Rådhuset och Stora Coop i Strömma.

Från den 24 augusti till och med den 11 september kan du som är röstberättigad i valet förtidsrösta var som helst i hela landet. Här i Karlshamns kommun kan du förtidsrösta i någon av dessa lokaler:

  • Servicecenter i Rådhuset
  • Stora Coop i Strömma
  • Jössarinken i Mörrum
  • Svängsta fritidsgård
  • kommunalhuset i Hällaryd.

Vi har även tillfälliga röstningslokaler på Väggaskolan, i Halasjö hembygdsgård och Högaböke bygdegård, samt på vissa av våra särskilda boenden.

De röstningslokaler som är först ut att öppna för förtidsröstning är Servicecenter i Rådhuset klockan 09:00 och Stora Coop klockan 10:00.

Här finns en lista över våra lokaler för förtidsröstning med adresser och öppettider. Öppettider finns också anslagna vid respektive lokal.

Ta med id-handling och röstkort

För att förtidsrösta behöver du ha med dig id-handling och röstkort. Om du inte har någon id-handling kan en annan person intyga din identitet. Den person som intygar måste då visa en id-handling.

Om du saknar ett röstkort kan du säga till i lokalen för förtidsröstning och visa din legitimation, så hjälper röstmottagarna dig med ett nytt röstkort medan du väntar. Du kan också beställa ett nytt (ett så kallat dubblettröstkort) genom att kontakta valnämnden via telefon 0454-812 12.

På plats i lokalen finns röstmottagare som ta emot röster, hjälper de väljare som ber om det och ser till att det är god ordning i lokalen.

Läs allt om när, var och hur du kan rösta här i Karlshamns kommun på karlshamn.se/val2022

Ämnen

Regioner

Kontakter

Ulrica Kalmerlind

Ulrica Kalmerlind

Presskontakt Kommunikatör Sociala medier, intranät 0454-815 94