Gå direkt till innehåll
Visionskiss med vy från kajen.
Visionskiss med vy från kajen.

Nyhet -

Nu tar vi första spadtaget till sommargatan

Nu gör vi plats för sommargatan. Området längs östra kajen ska utökas med grönytor, bänkar och ett breddat gångstråk med fler möjligheter till servering och försäljning.

Lagom till sommarsäsongen 2023 kommer sommargatan stå klar. Stråket sträcker sig längs östra kajen från gästhamnsbyggnaden till Östra piren. Främst handlar det om att utveckla vatten, avlopp och el för att öppna upp fler möjligheter till servering och försäljning. Planen är också att området ska utökas med grönytor, fler bänkar och ett breddat gångstråk.

– Tanken är att det ska bli trevligare och tryggare att gå längs havet från gästhamnen till piren, med möbler, växter och belysning. Över sommargatan hängs det dessutom upp ljusslingor för skapa en trevlig atmosfär. Möblerna har en neutral färgskala med trä och olika nyanser av grönt, vilket kompletteras av blommor i ljusa färger, säger Sara-Marie Rännbäck Parkingenjör, Karlshamns kommun.

Nära dialog med näringslivet

Projektarbetet har skett i nära dialog med näringslivet och kommunen har lyssnat in på företagens behov och önskemål. Redan nu finns en lång lista på intressenter som gärna vill ha en serveringsplats på nya sommargatan.

– Det här blir en plats som stärker Karlshamns attraktionskraft och som på ett fint sätt knyter ihop centrum med Östra piren. Det här skapar arbetstillfällen och ge möjlighet för fler aktörer att finnas på plats i Karlshamn, säger Nina Andersson, Näringslivschef på Karlshamns kommun.

I samband med byggnationen av sommargatan kommer området att vara avspärrat fram tills invigningen sommarsäsongen 2023. Trots avspärrningarna kommer det fortfarande finnas möjlighet till parkering.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93