Gå direkt till innehåll
Foto: Purple Passion
Foto: Purple Passion

Nyhet -

Nu bygger vi ut Svängsta förskola

Just nu bygger vi ut Svängsta förskola. Byggnaden renoveras och kommer att få en tillbyggnad för att utöka antalet avdelningar på förskolan.

Projektet startade i januari 2022 och innebär en renovering av den befintliga byggnaden och en ny tillbyggnadsdel. Förskolan var i stort behov av en renovering i de befintliga lokalerna, men också en tillbyggnad. Detta för att fler barn har börjat på förskolan och därmed sågs ett behov av att öka antalet avdelningar från fem till åtta.

I samband med renoveringen av den befintliga byggnaden kommer vissa delar av planlösningen att ändras för att skapa ett bättre flöde genom byggnaden och skapa utrymme till nya funktioner, exempelvis kommer ett sov-loft att byggas till. För att göra förskolan mer hållbar kommer solpaneler att sättas på taket och man använder sunda material som inte innehåller några kemikalier.

Viktigt att bevara naturen runt skolan

Byggnaden är placerad i ett härligt naturområde med närhet till skogen och det vill man ta tillvara på. Därför blir det inga större förändringar kring utemiljön, utan det ska istället skapas en naturlig lekplats mellan träden. Här kommer en bilbana och gunghästar att sättas upp till barnen.

I dagsläget kan barnen vistas inne på förskolan trots renoveringar. Just nu sker arbetet med tillbyggnadsdelen och när den delen är klar flyttar barnen över dit. Därefter kan man börja med renoveringen av den befintliga byggnaden. Svängsta förskola planeras att vara färdig hösten 2023.

Kontakt: https://www.karlshamn.se/karls...

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93