Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Avstängda vägar i centrum under Östersjöfestivalen

Vi spärrar av vägar i centrala Karlshamn under Östersjöfestivalen vecka 29 för att skydda festivalbesökare från biltrafik. Boende och företagare inom festivalområdet kan söka körtillstånd för att köra in och ut ur området under vissa tider.

Snart dags för en livlig vecka fylld av aktiviteter, musik och mat för alla åldrar. I samband med Östersjöfestivalen vecka 29 kommer en del vägar i centrala Karlshamn att vara avspärrade för biltrafik för att skydda besökare från att bli påkörda. Vi skapar en säker zon med hjälp av inkörningshinder som placeras ut runt delar av festivalområdet. Det kommer att finnas fyra ”gater” där boende, näringsidkare och leverantörer som blivit beviljade körtillstånd kan ta sig in och ut ur festivalområdet.

– Jag förstår att det skapar utmaningar för verksamheter som behöver få in eller ut transporter från festivalområdet. Se till att prata med transportföretagen i god tid så att de vet vad som gäller. Jag hoppas också att näringsidkarna ser de fördelar som kommer med en säker zon under festivalen, säger Mats Hadartz, säkerhetschef på Karlshamns kommun.

Tisdagen den 18 juli börjar vi att placera ut inkörningshindren i centrum och från den dagen kan bara fordon med tillstånd ta sig in i festivalområdets säkra zon via gaterna. Gaterna är öppna för näringsidkare, leveranser och boende med trafiktillstånd under dessa tider:

  • onsdag 19 juli fram till klockan 18:00
  • torsdag 20 juli klockan 04:00-18:00
  • fredag 21 juli klockan 04:00-18:00
  • lördag 22 juli klockan 04:00-18:00.

Observera att det redan tidigare under eftermiddagarna kan uppstå väntetid vid de gater där vi släpper in fordon utifrån vilka aktiviteter som pågår på festivalområdet.

Från och med klockan 04:00 natten till söndagen den 23 juli är gaterna helt öppna och alla hinder tas därefter bort så snart som det är möjligt.

Körtillstånd under festivaldagarna

Du som bor eller driver företag inom det avspärrade området kan söka tillstånd för att komma in på festivalområdet med bil.

Läs mer om hur du ansöker här:

Körtillstånd under Östersjöfestivalen

Karta över området

På kartan ser du var de fyra gaterna är placerade, och de gröna linjerna visar vilka gator som är avspärrade.

Har du frågor om säkerhetszonen och dess avspärrningar? Hör av dig till Karlshamns kommuns säkerhetschef Mats Hadartz på telefon 0454-810 44.

Karta

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Alessandro Orefice

Gatu- och trafikhandläggare 0454-56 34 54

Frida Gustavsson

Gatuingenjör med inriktning trafik 0454-816 05

Mats Hadartz

Säkerhetschef O454-810 44