Gå direkt till innehåll
Nina Rung berättar om hur man som granne kan rädda liv och förhindra våld med bara en dörrknackning. Foto: Pressbild/Ewa Stackelberg
Nina Rung berättar om hur man som granne kan rädda liv och förhindra våld med bara en dörrknackning. Foto: Pressbild/Ewa Stackelberg

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Huskurage – så kan en dörrknackning rädda liv

Nina Rung föreläser om Huskurage och hur man som granne kan rädda liv och förhindra våld med bara en dörrknackning.

Nina Rung är en av grundarna till det ideella initiativet Huskurage som handlar om hur vi tillsammans kan stoppa våld mot närstående. Under föreläsningen berättar hon om hur Huskurage ska användas och hur du som granne kan rädda liv och förhindra våld med bara en dörrknackning. Nina Rung är kriminolog och genusvetare med många års erfarenhet av förebyggande arbete mot sexuella övergrepp och våld i nära relationer. Huskurage har idag växt till en landsomfattande organisation inom våldsförebyggande arbete.

Föreläsningen arrangeras av Karlshamns kommun, Karlshamnsbostäder och Kvinnojouren Karlshamn. I samband med föreläsningen finns flera aktörer som arbetar med våld i nära relation på plats för att svara på frågor.

Media är välkomna att delta!

Datum: Torsdagen den 10 november (ingen föranmälan krävs)

Tid: 18.00-20.00

Plats: Stadsteatern, Karlshamn

Kontakt:

Cecilia Clang, Karlshamnsbostäder, 0708-74 96 29

Jonna Welander, relationsvåldsteamet i Karlshamns kommun, 0454-817 39

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Jonna Welander

Socialsekreterare i relationsvåldsteamet 0454-817 39

Relaterat innehåll