Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Fritidssatsningar för unga och äldre

Karlshamns kommun ska förbättra förutsättningarna för fritidsaktiviteter för både barn och äldre, i samverkan med Sparbanken i Karlshamns stiftelse.

Vi ska utveckla en del av strandpromenaden till en trygg aktivitets- och trivselyta för äldre. I projektet ingår nya motionsredskap, sittytor och extra belysning.

Vi planerar också att införa en fritidsbuss som ska köra barn och ungdomar till eftermiddagsaktiviteter som de inte kan ta sig till själva. Det ger våra barn och unga bättre möjligheter till rörelse och fritidsaktiviteter, samtidigt som lokala idrottsföreningar får en chans att få in nya medlemmar. Nu bjuds lokala idrottsföreningar in till en planeringsträff för att diskutera vilka förutsättningar och vilket intresse som finns för fritidsbussen. Träffen sker den 9 oktober klockan 18.30-20.00 på Lokstallarna.

Media hälsas välkomna till en pressträff om de planerade satsningarna:

Datum: måndagen den 2 oktober

Tid: klockan 10:00

Plats: vid padelbanorna längs strandpromenaden, nedanför Väggabadet.

På plats finns representanter från Karlshamns kommun, Sparbanken i Karlshamns stiftelse och RF-SISU Blekinge.

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Martin Eliasson

Fritidsutvecklare 0454-812 49

Thomas Nilsson

Fritidsstrateg 0454-812 05