Följ Karlshamns kommun

Nyheter

​Spännande nyheter under sportlovet

​Spännande nyheter under sportlovet

Nyheter   •   Feb 06, 2019 15:04 CET

Om drygt en vecka, vecka 8, är det dags för sportlov igen. Årets katalog är precis som vanligt full av aktiviteter för lediga barn och ungdomar. Allt från traditionsenlig innebandyturnering i Mörrum till nyheter som ett stort LAN i Bellevueparken och aktiviteter med Teatersmedjan.

Pressinbjudan: Beslut fattade i KS

Nyheter   •   Okt 09, 2018 16:01 CEST

​Välkommen till pressträff med anledning av dagens kommunstyrelsemöte i Karlshamns kommun.

Karlshamn har informerat regeringen om sitt kommande beslut

Nyheter   •   Jan 30, 2017 20:13 CET

Karlshamns kommun har under kvällen informerat regeringen om planerna på att teckna avtal med det holländska företaget Wasco Coatings Europe BV angående lagring av rör till naturgasledningen Nord Stream 2. Försvarsmakten vidtar säkerhetshöjande åtgärder och godtar därmed projektet. Nu återstår det för kommunstyrelsen i Karlshamn att fatta det slutgiltiga beslutet.

Pressinbjudan: Sommarjobb 2017

Nyheter   •   Jan 10, 2017 14:48 CET

Nu är det dags att börja tänka på sommarjobb - både för ungdomar och arbetsgivare! Därför satsas det i Karlshamn på eventet "Sommarjobb 2017" som går av stapeln nästa vecka.

VMAB – en av finalisterna i kategorin Årets Avfallsbehandlare

VMAB – en av finalisterna i kategorin Årets Avfallsbehandlare

Nyheter   •   Nov 11, 2013 10:58 CET

Västblekinge Miljö AB (VMAB) är en av finalisterna i kategorin Årets Avfallsbehandlare i samband med Återvinningsgalan, torsdagen den 28 november på Nalen i Stockholm.

Ny VD fortsätter satsning på bredband

Ny VD fortsätter satsning på bredband

Nyheter   •   Okt 24, 2013 15:39 CEST

Sedan början av september är Anders Strange ny VD på Karlshamn Energi. Hans företrädare Hans-Inge Bengtsson lämnade då över ledarskapet efter 17 år som VD på företaget. Anders Strange har en klar bild över hur han vill fortsätta utvecklingen av Karlshamn Energi. - En de sakerna jag kommer jobba mest med är att se till så utbyggnaden av bredbandsfiber tar ytterligare fart i kommunen, säger han.

Succé för visning av den nya kombiterminalen

Succé för visning av den nya kombiterminalen

Nyheter   •   Okt 18, 2013 21:20 CEST

Idag visades några av de första lyften på den snart färdiga kombiterminalen i anslutning till Karlshamns Hamn. Kombiterminalen har byggts för att kunna hantera containergods för omlastning mellan tåg, lastbil och sjöfart. Terminalen är en fullängdsterminal på 740 meter och kommer framöver även att avlasta dagens godsterminal inne i centrala Karlshamn.

Galet julmys i Bellevueparken

Galet julmys i Bellevueparken

Nyheter   •   Okt 16, 2013 21:25 CEST

Lägg söndagen den 1 december på minnet. Då ska nämligen julen sjungas in med folkkära artister i Bellevueparken. – Det känns som ett halvt galet projekt. Men vi hoppas att blandningen traditionellt julmys, humor, allsång och skinkmacka med tillhörande dryck ska slå väl ut. Kanske rentav bli en tradition, säger Anders Jönsson från Nöjeskompaniet.

Skol-DM i friidrott på Vägga IP

Skol-DM i friidrott på Vägga IP

Nyheter   •   Okt 08, 2013 21:31 CEST

Skol-DM i friidrott har under många år arrangerats i Karlskrona. Den 4 oktober avgjordes mästerskapet på Vägga idrottsplats. Sjätteklassare från länet möttes i sju grenar och stafett. Med 260 starter och nästan lika många elever blev det en fartfylld dag i höstsolen.