Följ Karlshamns kommun

Nyheter

Samverkansfrö för minskat droganvändande sått

Samverkansfrö för minskat droganvändande sått

Nyheter   •   Okt 15, 2015 15:14 CEST

Igår hölls en ANDT-workshop i Karlshamn. Över 70 personer från polis, skola och socialtjänst samlades i Rådhuset för att diskutera insatser och lösningar för att få ner droganvändandet bland kommunens ungdomar.

Saneringsarbete vid Mörrums reningsverk efter läckage

Nyheter   •   Mar 07, 2014 14:05 CET

Vid påfyllnad av järnklorid brast en slang vid Mörrums reningsverk under fredag förmiddag. Detta gjorde att en viss volym av järnklorid rann över i verkets utjämningsbassäng. Reningsverket är nu helt stängt och har även stängt av allt in- och utlopp av vatten. Inga utsläpp i Mörrumsån har gjorts.

VMAB – en av finalisterna i kategorin Årets Avfallsbehandlare

VMAB – en av finalisterna i kategorin Årets Avfallsbehandlare

Nyheter   •   Nov 11, 2013 10:58 CET

Västblekinge Miljö AB (VMAB) är en av finalisterna i kategorin Årets Avfallsbehandlare i samband med Återvinningsgalan, torsdagen den 28 november på Nalen i Stockholm.

Ny VD fortsätter satsning på bredband

Ny VD fortsätter satsning på bredband

Nyheter   •   Okt 24, 2013 15:39 CEST

Sedan början av september är Anders Strange ny VD på Karlshamn Energi. Hans företrädare Hans-Inge Bengtsson lämnade då över ledarskapet efter 17 år som VD på företaget. Anders Strange har en klar bild över hur han vill fortsätta utvecklingen av Karlshamn Energi. - En de sakerna jag kommer jobba mest med är att se till så utbyggnaden av bredbandsfiber tar ytterligare fart i kommunen, säger han.

Succé för visning av den nya kombiterminalen

Succé för visning av den nya kombiterminalen

Nyheter   •   Okt 18, 2013 21:20 CEST

Idag visades några av de första lyften på den snart färdiga kombiterminalen i anslutning till Karlshamns Hamn. Kombiterminalen har byggts för att kunna hantera containergods för omlastning mellan tåg, lastbil och sjöfart. Terminalen är en fullängdsterminal på 740 meter och kommer framöver även att avlasta dagens godsterminal inne i centrala Karlshamn.

Galet julmys i Bellevueparken

Galet julmys i Bellevueparken

Nyheter   •   Okt 16, 2013 21:25 CEST

Lägg söndagen den 1 december på minnet. Då ska nämligen julen sjungas in med folkkära artister i Bellevueparken. – Det känns som ett halvt galet projekt. Men vi hoppas att blandningen traditionellt julmys, humor, allsång och skinkmacka med tillhörande dryck ska slå väl ut. Kanske rentav bli en tradition, säger Anders Jönsson från Nöjeskompaniet.

Skol-DM i friidrott på Vägga IP

Skol-DM i friidrott på Vägga IP

Nyheter   •   Okt 08, 2013 21:31 CEST

Skol-DM i friidrott har under många år arrangerats i Karlskrona. Den 4 oktober avgjordes mästerskapet på Vägga idrottsplats. Sjätteklassare från länet möttes i sju grenar och stafett. Med 260 starter och nästan lika många elever blev det en fartfylld dag i höstsolen.