Gå direkt till innehåll
VM-fest på torget när damlandslaget i fotboll spelar semifinal

Pressmeddelande -

VM-fest på torget när damlandslaget i fotboll spelar semifinal

På onsdag bjuder Karlshamns kommun in till VM-fest på stortorget tillsammans med Sparbanken i Karlshamn. På en 25 kvadratmeter stor bildskärm kommer semifinalmatchen mellan Sverige och Nederländerna att visas via streamingtjänst från C More. Skärmen kommer att vara placerad intill parkeringen framför Rådhuset.

Matchen mellan Sveriges damer och Nederländerna börjar klockan 21, men alla fotbollsentusiaster hälsas välkomna till föraktiviteter med ansiktsmålning och annat skoj som arrangörerna tillsammans med Centrumföreningen ordnar redan klockan 19.30.

– Det kommer, liksom förra året då herrarnas kvartsfinal i VM sändes på torget, bli en stor familjefest där alla åldrar är välkomna och man kan ta med stolar, filt eller annat att sitta på. Även en liten picknickkorg kan ju vara trevligt, säger Annette Sandberg, kommunikationschef i Karlshamns kommun.

Sparbanken i Karlshamn bestämde sig tidigt för att visa slutspelet i damernas fotbolls-VM om det skulle vara så att våra svenska damer avancerade i mästerskapet.

– Att visa damernas framgång i ett världsmästerskap är precis lika självklart för oss som att visa herrarnas framgångar i fjol. Faktum är att i vår kommun så är det damerna som rönt de största idrottsliga framgångarna, vilket är jätteroligt, säger Jonke Höglund, marknadschef för Sparbanken i Karlshamn.

Redan i torsdags lyckades banken knyta ett avtal med en av Sveriges bästa leverantörer på digitala storbildslösningar.

– Skärmen som kommer att levereras till torget i Karlshamn kring lunch på onsdag är fantastisk. I fjol då vi visade herrarnas kvartsfinal levererades bilden på en 15 kvadratmeter stor skärm. I år har vi lyckats få loss en skärm på hela 25 kvadratmeter. Det är ett monster till skärm, forsätter Jonke.

Veckan började dock med smolk i bägaren för Sparbanken i Karlshamn.

– Det såg mörkt ut och vi var nära att få kasta in handduken. Vi blev kontaktade av Canal Digital som berättade att FIFA hade ett avtal med en annan bank och att vi helt enkelt inte skulle få visa matchen. Som tur är så har vi en kommun som snabbt klev in och hjälpte till. Kommunen gick helt enkelt in och tog ägarskapet över visningsrättigheterna. För vår del innebär det att vi tappar en del av vår egen marknadsföring, men det är inte hela världen. Det allra viktigaste är trots allt att kommunens invånare blir serverad en förstklassig fotbollsfest, säger Jonke.

– Vi är alla så taggade inför onsdagens drabbning och ser fram emot en kväll som vi får dela med våra invånare. Vi hoppas att så många som möjligt kommer till torget för att tillsammans heja fram Sveriges damlandslag till final, säger Annette Sandberg.

Som alla arrangemang på offentlig plats gäller ordinarie ordningsregler. En bit av Rådhusgatan och parkeringen framför Rådhuset kommer att vara avstängd från klockan 18 på onsdag den 3 juli. 

Ämnen

Regioner

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93