Följ Karlshamns kommun

​Vilken ung ledare i Karlshamn ska prisas?

Pressmeddelande   •   Apr 11, 2017 13:44 CEST

Nu är det dags att nominera en ung ledare till Karlshamns kommuns stipendium för unga ledare inom en kultur- och idrottsförening.

För fjärde året delar Karlshamns kommun ut stipendiet till en ung ledare i åldern 18-28 år som visar stort engagemang och bra ledarskap, som utmärker sig och som är en god förebild för föreningslivet i vår kommun.

Tidigare stipendiater är Lisa Carlsson, ungdomsledare i Karlshamns Ridklubb (2016), Matilda Johansson, lagkapten och mittback i IFK Karlshamn (2015) och Povel Andersson, ungdomsledare på Teatersmedjan (2014). Vem som blir 2017 års stipendiat kan privatpersoner eller medlemmar i en förening vara med att bestämma. Fram till den 21 maj tar Fritidsenheten emot nomineringar.

Fakta om stipendiet för unga ledare inom en kultur- och idrottsförening

  • Karlshamns kommuns stipendium för unga ledare inom en kultur- och idrottsförening tilldelas en ledare i åldern 18-28 år som visar stort engagemang och bra ledarskap, som utmärker sig och som är en god förebild för föreningslivet i Karlshamn.
  • Stipendiet är på 10 000 kronor.
  • Stipendiaten utses av en delegation som består av presidieledamöterna i Kommunfullmäktige, Kommunstyrelsen, Kulturnämnden och Fritidsnämnden.
  • Stipendiet delas ut vid en ceremoni på torgscenen under Östersjöfestivalen.

För mer information, kontakta: Peter Larsson, föreningskonsulent på Fritidsenheten i Karlshamns kommun, telefon 0454-812 49 eller e-post peter.larsson@karlshamn.se

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.