Följ Karlshamns kommun

Vem får Karlshamns kommuns stadsbyggnadspris?

Pressmeddelande   •   Sep 08, 2016 14:55 CEST

Nu är det åter dags att börja nominera kandidater till Karlshamns kommuns stadsbyggnadspris. Stadsbyggnadspriset ska medverka till att sätta god arkitektur och stadsbyggnad i fokus och öka allmänhetens intresse för Karlshamns byggnadsmiljö.

Enligt kommunfullmäktiges beslut i februari 2015 ska Stadsbyggnadspriset delas ut varje år och gå till den kandidat ”som gett den byggda miljön i Karlshamns kommun ett värdefullt tillskott och som färdigställts under de senaste fem åren. Priset kan tilldelas ett projekt tillhörande något eller några av fyra kategorier: god arkitektur, god byggnadsvård, god livsmiljö och god tillgänglighet”.

Vem som helst kan fram tills den sista oktober i år nominera lämpliga kandidater till Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlshamn. Enklast gör man det via det digitala formulär som finns på kommunens webbsida ”karlshamn.se”.

Det är andra gången som stadsbyggnadspriset delas ut och vinnaren kommer presenteras under Karlshamns näringslivsgala, KAN-galan, den 27 januari 2017. Förra årets stadsbyggnadspris gick till Kallbadhuset i Karlshamn.

Läs mer om priset på karlshamn.se.

För mer information kontakta: Alexander Kouzmine, planarkitekt i Karlshamns kommun, telefon 0454-810 38.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.