Följ Karlshamns kommun

Vem får Karlshamns kommuns stadsbyggnadspris?

Pressmeddelande   •   Okt 16, 2015 07:00 CEST

Nu är det dags att börja nominera kandidater till Karlshamns kommuns stadsbyggnadspris. Stadsbyggnadspriset ska medverka till att sätta god arkitektur och stadsbyggnad i fokus och öka allmänhetens intresse för Karlshamns byggnadsmiljö.

Enligt kommunfullmäktiges beslut i februari 2015 ska Stadsbyggnadspriset delas ut vartannat år och gå till den kandidat "som gett den byggda miljön i Karlshamns kommun ett värdefullt tillskott och som färdigställts under de senaste fem åren. Priset kan tilldelas ett projekt tillhörande något eller några av fyra kategorier: god arkitektur, god byggnadsvård, god livsmiljö och god tillgänglighet".

Priset har ersatt den tidigare tillgänglighetsutmärkelsen "St.Julianpriset" med anledning av att kriterierna för att få det priset var för snävt och det därför kom in väldigt få nomineringar.

Vem som helst kan fram tills den sista december nominera lämpliga kandidater till Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlshamn, enklast gör man det via det digitala formulär som finns på kommunens webbsida "karlshamn.se".

Det är första gången som stadsbyggnadspriset delas ut och vinnaren kommer presenteras under Karlshamns näringslivsgala, KAN-galan, den 4 mars 2016. Förutom galamedverkan och äran får vinnaren av hedersutmärkelsen också ett diplom och en plakett att fästa på objektets fasad. 

För mer information kontakta: Stadsarkitekt Emina Kovacic, mobil 0702-66 62 07.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.