Gå direkt till innehåll
Vattenläcka i Elleholm, Forsbacka och Nabben har troligen lokaliserats

Pressmeddelande -

Vattenläcka i Elleholm, Forsbacka och Nabben har troligen lokaliserats

Den läcka som uppstått i vattenledningen för boende i Elleholm, Forsbacka och Nabben har troligen lokaliserats till en ledning i Mörrumsån. Vattentanken vid tomatodlingen i Elleholm flyttas till kyrkan, där vissa fastigheter helt saknar vatten.

VA-enheten har under sin sökning efter vattenläckan, som upptäcktes igår torsdag, troligtvis hittat den i en ledning i Mörrumsån.

– Vi har en dykare på plats som kommer att fortsätta arbetet med att lokalisera läckan som vi tror beror på en sprucken ledning i Mörrumsån. Vår förhoppning är att vi under helgen kan åtgärda problemet, säger Marika Wennberg, t.f. VA-chef i Karlshamns kommun.

I väntan på att läckan är åtgärdad har kommunen ställt ut två tankar där berörda, som helt eller delvis saknar vatten, kan hämta vatten. En tank finns vid Nabben och den tank som tidigare fanns vid Elleholms tomatodling har nu flyttats till kyrkan i Elleholm, eftersom vissa fastigheter i närheten av kyrkan helt saknar dricksvatten.

Vattentankarna står kvar tills läckan är åtgärdad och trycket i vattenkranarna kommer dessvärre att vara lågt tills läckan är lagad.

Följ utvecklingen på kommunens webbsida.

Kontakt: Marika Wennberg, t.f. VA-chef i Karlshamns kommun, på telefon 0454-814 44.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93