Följ Karlshamns kommun

Världsberömda bluesartisten Ana Popovic gästar Östersjöfestivalen 2015

Pressmeddelande   •   Feb 20, 2015 13:01 CET

Fredagen den 17 juli klockan 23:00 besöker Ana Popovic Östersjöfestivalen 2015. Den flerfaldigt prisbelönta bluesartisten har ett unikt sound där hon blandar en jazzig melodi med tight blues som tillsammans med hennes fantastiska röst har gjort henne till en av de stora artisterna inom den nutida bluesmusiken. Konserten arrangeras i samarbete med Sparbanken Karlshamn.

Ana Popovic är född i Belgrad men har under de sista åren haft Memphis, Tennessee som utgångspunkt. Hennes senaste album ”Can’t You Stand the Heat” tog sig in topp-3 på den amerikanska Billboard-listan över bäst säljande bluesalbum. Under 2014 blev Ana Popovic för femte gången även nominerad till årets kvinnliga bluesartist på Blues Music Awards. Som enda kvinnliga gitarrist var hon under fjolåret också en del av the Experience Hendrix Tour som turnerade världen över för att hylla musiken och arvet från den legendariska Jimi Hendrix. Med på turnén fanns även bland annat Buddy Gay, Jonny Lang och Bootsy Collins tillsammans med ett flertal andra världskända artister.

- Jag har länge försökt boka Ana Popovic till Östersjöfestivalen och nu äntligen har vi lyckats. Ana är en spännande världsartist och en bokning som vi är mycket nöjda med, säger Östersjöfestivalens festivalamiral Conny Nilsson.

För mer information gällande Östersjöfestivalen 2015 vänligen kontakta:

Conny Nilsson, festivalamiral, 0454-811 16, conny.nilsson@karlshamn.se
Johan Bagewitz, informationsansvarig, 0454-815 96, johan.bagewitz@karlshamn.se

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.