Följ Karlshamns kommun

​Väggabadet stängt på grund av driftstopp

Pressmeddelande   •   Nov 26, 2016 10:31 CET

På grund av ett driftstopp måste Väggabadet hålla stängt under lördagen. Förhoppningen är att badet ska kunna öppnas imorgon söndag igen.

När personalen vid Väggabadet i Karlshamn kom till jobbet nu på lördagsmorgonen saknades vatten i alla mindre bassänger. Det visade sig vara ett fel på ett nätverkskort vilket drabbat cirkulationen, och som i sin tur påverkar badkvaliteten. Elen och cirkulationen har nu kommit igång igen, men simhallen måste trots det hålla stängt för bad hela dagen.

– Felet är åtgärdat och nu ska bassängerna fyllas och driftas om. Alla värden i vattnet måste återställas, och det tar många timmar. Därför tar jag beslutet att stänga Väggabadet för bad tillsvidare och håller tummarna att detta är snabbt åtgärdat. Det ser dock ljust ut och jag tror vi är i drift imorgon igen, säger Frida Bergquist, simhallschef på Väggabadet.

Om inget oförutsett händer kommer Väggabadet att vara öppet för allmänheten igen imorgon söndag från klockan 10.00. Information kommer att finnas på Karlshamns kommuns webbsida.

Kontakt: Frida Bergquist, simhallschef på Väggabadet, 0702-65 00 77.