Följ Karlshamns kommun

Ungdomsledare premieras under Östersjöfestivalen

Pressmeddelande   •   Jul 07, 2016 21:53 CEST

Fotograf: Kajsa Carlsson

Årets stipendium för unga ledare inom kultur och idrott är utsedd. Det är Lisa Carlsson, ungdomsledare i Karlshamns Ridklubb, som får ta emot 10 000 kronor vid en ceremoni under lördagens Östersjöfestival.

Stipendiet, som delas ut till en av kommunens unga ledare med ledaruppdrag inom kommunens idrotts- eller kulturföreningar, utses av en delegation bestående av presidieledamöterna i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, kulturnämnden och fritidsnämnden. Delegationens motivering till årets18-åriga stipendiat, Lisa Carlsson, är: 

”Med sitt engagemang och ödmjukhet är Lisa ett föredöme för Karlshamns Ridklubbs barn och ungdomar. Lisa brinner för ridningen och dess möjligheter för personlig utveckling och gemenskap. Känslan av att alla får vara med oavsett ålder, kön, ursprung eller annan problematik genomsyrar Lisas arbete – inför hästen är vi alla lika.”

Prisutdelningen kommer att ske på Torgscenen lördagen den 23 juli i samband med avtackningen av musikkårerna klockan 14.30. Det är tredje året i rad som kommunen delar ut stipendiet som förra året gick till Matilda Johansson, lagkapten och mittback i IFK Karlshamn, och 2014 till Povel Andersson, ungdomsledare på Teatersmedjan.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.