Följ Karlshamns kommun

Två nya förvaltningschefer utsedda i Karlshamns kommun

Pressmeddelande   •   Mar 14, 2017 16:05 CET

Thomas Svensson och Ulrika Nordén Johansson

Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott har precis beslutat att låta chefsbefattningarna på Samhällsbyggnadsförvaltningen och Arbete och välfärd gå till Ulrika Nordén Johansson respektive Thomas Svensson. Detta helt i enlighet med kommundirektörens och personalchefens rekommendationer.

– Vi är väldigt nöjda med rekryteringen. Thomas Svensson har gett oss ett intryck av att kunna se helheter och har viljan att samarbeta över förvaltningsgränserna. Han driver också ett förebyggande arbete, något som vi tycker är viktigt. Ulrika Nordén Johansson har sedan hon blev tillförordnad chef för omsorgsförvaltningen visat på en förmåga att snabbt kunna sätta sig in i en ny organisation och vara en tydlig ledare, vilket vi tycker är bra, säger Per-Ola Mattsson, (s) kommunstyrelsens ordförande.

Det tog lite tid att hitta rätt person för uppdraget att leda förvaltningen för Arbete och välfärd.

– Vi har hållit rekryteringen öppen i ett halvår men fick inte in några kandidater som vi fastnade för, så vi började leta i vårt nätverk och då dök Thomas Svenssons namn upp, säger Jonas Jönsson, personalchef i Karlshamns kommun.

Socionomen Thomas Svensson, 60 år, har 36 års erfarenhet inom socialtjänsten som socialsekreterare, individ- och familjeomsorgschef, handläggare i sociala frågor på kommunförbundet Blekinge, socialchef i Olofström (där han var i 14 år) och de senaste två åren i Emmboda.

– Det känns fruktansvärt roligt att ha fått jobbet! Det som gjorde mig intresserad av det var att jag kommer att få syssla med strategiskt viktiga frågor – målfrågor, förbättrings- och kvalitetsfrågor. Jag har inte den möjligheten att jobba så mycket strategiskt i min nuvarande tjänst där jag arbetar mer operativt, säger Thomas Svensson som bor i Ronneby och nu kommer att pendla till Karlshamn istället för Emmaboda.

Ulrika Nordén Johansson, 50 år, har jobbat i Karlshamns kommun sedan 1996 på olika tjänster, både inom Utbildningsförvaltningen och i Kommunledningen. Hon har varit näringslivschef sedan 2007 och avdelningschef för Tillväxt och utveckling sedan 2015. Hon blev tillförordnad förvaltningschef för omsorgen i september förra året och har varit det fram tills den 1 mars då förvaltningen fick en ny chef. Nu är Ulrika tf. förvaltningschef för Arbete och välfärd.

– Ulrika har testat förvaltningschefsrollen i drygt fem månader nu och gjort ett så bra jobb att vi tyckte att hon skulle passa på Samhällsbyggnadsförvaltningen där vi är övertygade om att hon blir en duglig chef, säger Daniel Wäppling som sedan han blev kommundirektör i augusti förra året även suttit kvar på sin gamla stol som chef för samhällsbyggnadsförvaltningen.

Ulrika fick tjänsten i konkurrens med 16 kvalificerade sökanden.

– Att jobba med samhällsutveckling och skapa samhällsnytta ligger mig varmt om hjärtat och samhällsbyggnadsfrågorna intresserar mig. Jag har jobbat nära många områden inom förvaltningen under min tid som näringslivschef, men det blir också en del nya områden som jag inte har jobbat med tidigare vilket jag ser som en positiv utmaning. Det känns mycket bra och jag är glad att jag har fått förtroendet att leda förvaltningen och ser verkligen fram emot uppdraget, säger Ulrika Nordén Johansson.

Datum för tillträde är ännu inte satt.

För mer information kontakta: Thomas Svensson 0703-21 21 04, Ulrika Nordén Johansson 0702-66 62 26, Per-Ola Mattsson 073-503 30 92, Daniel Wäppling 072-389 93 53 eller personalchef Jonas Jönsson 0454-811 31.