Följ Karlshamns kommun

​Trafik i centrala Karlshamn dirigeras om efter sprucken vattenledning

Pressmeddelande   •   Jun 05, 2016 21:13 CEST

All trafik, utom linjetrafiken, måste under söndag kväll och natt dirigeras om från stoppljusen vid Österslättskolans vägkryss till korsningen vid polisstationen på Erik Dahlbergsvägen i centrala Karlshamn. Detta på grund av en vattenläcka som måste åtgärdas.

Det var under söndag eftermiddag vid halv sex-tiden som VA-enheten i Karlshamn fick larm om en vattenläcka längs Erik Dahlbergsvägen i centrala Karlshamn. Personal från Rörnät var snabbt på plats och kunde hitta den spruckna vattenledningen och stänga av vattnet.

– Det har läckt en hel del vatten men vi har koll på det nu, säger rörteknikern Roger Johansson.

Personalen har redan inlett reparationsarbetet och det kan komma att påverka vattentrycket i en del centrala fastigheter. I nuläget vet man inte hur många abonnenter som drabbas av läckan. Reparationsarbetet beräknas pågå under hela natten och förhoppningen är att det ska vara avslutat under måndagsförmiddagen.

– Vi jobbar för och hoppas att trafiken ska kunna flyta på som vanligt imorgon förmiddag igen, säger Roger.

Mer information kommer under morgondagens Nationaldag.

Kontakt: Roger Johansson, rörtekniker vid VA-enheten i Karlshamns kommun, mobil 070-642 77 53.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.