Följ Karlshamns kommun

The Hooters, Sven-Ingvars, John de Sohn och Sanna Nielsen klara för Östersjöfestivalen i Karlshamn

Pressmeddelande   •   Mar 30, 2015 11:00 CEST

Östersjöfestivalen i Karlshamn 2015 rivstartas under onsdagen den 15 juli klockan 20.00 med två veteranband med digra låtskatter bakom sig och en diskjockey som tagit den internationella housearenan med storm. The Hooters, Sven-Ingvars och DJ:en John De Sohn ska tillsammans sätta Stortorget i gungning under den traditionella onsdagskonserten.

Sven-Ingvars gjorde succé sist de gästade Östersjöfestivalen för fyra år sedan och då fick igång en allsång på Stortorget med sina populära låtar som ”Två mörka ögon”, ”Fröken fräken" och ”Byns enda blondin”. Det amerikanska bandet The Hooters gör en exklusiv spelning i Karlshamn och kommer säkerligen med sina många hits, bland annat ”500 Miles”, också locka till allsång.

John De Sohn är den svenska DJ:en som med sina tunga remixer och egenproducerade hits som ”Wild roses” och ”Dance our tears away” har gjort succé på världens dansgolv och faktiskt medverkat i Allsång på Skansen. Nu ska han framåt småtimmarna få besökarna att dansa in årets Östersjöfestival från Torgscenen i Karlshamn.

– Onsdagskonserten är det enda musikframträdande vi tar betalt för under festivalens fyra dagar och barn under tolv år går in gratis, säger Conny Nilsson, ansvarig artistbokare till Östersjöfestivalen.

Under lördagen kommer ännu en folkkär artist att äntra Torgscenen under finalpausen i årets Baltic Song Contest - Sanna Nielsen! 

– Sanna Nielsen behöver ingen större presentation, hon är en av landets mest kända sångerskor. Vi har jobbat hårt på att få en bra mix av artister som ska passa både den yngre och äldre publiken och jag tror och hoppas att dessa ganska olika artister ska locka en bred publik till Karlshamn i år, säger Conny Nilsson.

Sedan tidigare är ytterligare ett artistnamn släppt, nämligen den världsberömda Memphis, Tennessee-baserade serbiska bluesgitarristen och sångerskan Ana Popovic. Hon ska underhålla festivalbesökarna under fredagskvällen den 17 juli klockan 23:00. 

– Ana är flerfaldigt prisbelönt och har ett unikt sound där hon blandar en jazzig melodi med tight blues som tillsammans med hennes fantastiska röst har gjort henne till en av de stora artisterna inom sin genre, och jag har äntligen lyckats få henne att spela under festivalen, säger Conny.

Nästa år fyller Östersjöfestivalen 50 år och inför detta jubileum kommer en mindre marknadsundersökning att göras under årets festival för att ta reda på varifrån besökarna kommer, vad de tycker om festivalen och deras eventuella önskemål inför kommande festival. 

– Östersjöfestivalen, som är ett av landets största gratis musikevenemang, samlar tusentals hemvändare, turister, Karlshamns- och länsbor varje år och därför är vi redan igång med planeringen för att kunna uppmärksamma jubileumsåret 2016 lite extra, säger Conny Nilsson.

Under Östersjöfestivalen bjuds som vanligt - förutom en massa musik på stadens många scener, gator och torg - karnevalståg, Ärtsoppesegling, veteranbilsutställning, nöjesfält, smaktält och mycket, mycket mer.

Läs mer om artisterna i bifogad pressinformation. 

Se även filmen om onsdagskonserten på Youtube. Fri att användas!

(http://www.youtube.com/watch?v=qARrFVkQ2go)

För mer information kontakta: Conny Nilsson, festivalamiral, 0454-811 16, 070 -778 30 00 eller conny.nilsson@karlshamn.se.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.

Bifogade filer

PDF-dokument