Följ Karlshamns kommun

Studier och arbete i Sverige och utomlands - Framtidsmässa 2014 i Karlshamn

Pressmeddelande   •   Mar 03, 2014 14:08 CET

Torsdagen den 6 mars bjuder Lärcenter och Vägga Gymnasieskola i Karlshamn in till Framtidsmässa på Östra Piren i Karlshamn. Mässan pågår klockan 08.30 – 15.00. Tillsammans med gymnasieskolorna i Ronneby och Olofströms kommuner, samt Arbetsförmedlingen bjuds det på en fullspäckad mässdag. Syftet med mässan är att visa på de många möjligheter som framtiden erbjuder i form av studier och arbete såväl i Sverige som utomlands. Deltagandet för såväl utställare som besökare är helt kostnadsfritt.

Den årligen återkommande Framtidsmässan ger inspiration, tips om aktuella utbildningar på olika nivåer i Sverige, samt yrken i Sverige och utomlands. Mässan vänder sig till studieintresserade och arbetssökande ungdomar och vuxna. På mässan finns bland annat representanter för arbetslivet, vuxenutbildning, högskolor och universitet, utbildningsföretag, folkhögskolor, studieförbund och yrkeshögskolor.

Genom seminarier och utställningar får mässbesökarna information om ett brett urval av utbildningar. Medverkande är bland annat European Employment Services (Eures) som är ett nätverk av offentliga arbetsförmedlingar inom EU/EES-länderna och Schweiz. Rådgivare från Eures håller seminarier om hur det är att leva och arbeta i olika europeiska länder. Seminarier kommer även att hållas om au pair-jobb, volontärarbete, att studera på distans och mycket mer.

Nytt för i år är det samarbete som arbetsgruppen för Framtidsmässan haft med ett antal studenter på medieteknikprogrammet vid BTH på campus Karlshamn. Samarbetet har bland annat resulterat i en webbplats och en ny grafisk profil.

För mer information kontakta:
Kristoffer Fredriksson, telefon 0454-811 39
Ingela Ström, telefon 0454-816 18Framtidsmässan arrangeras av Karlshamns Lärcenter, Vägga Gymnasieskola i Karlshamn, Gymnasieskolan Knut Hahn i Ronneby, Nordenbergskolan i Olofström och Arbetsförmedlingen i Karlshamn, samt Arbetsmarknadsenheten och Näringslivsenheten i Karlshamns kommun.