Följ Karlshamns kommun

Större frihet med Karlshamns kommuns självservice

Pressmeddelande   •   Jan 17, 2015 07:30 CET

Karlshamns kommun har tagit fram ett 50-tal e-tjänster som nu finns samlade och tillgängliga via kommunens webbplats www.karlshamn.se/Karlshamn/E-tjanster/

Tjänsterna innebär större frihet för medborgare, företagare och föreningar att när som helst under dygnet kunna utföra sina kommunärenden. Tjänsterna avser bland annat ansökningar av olika stödinsatser, bokningar av lokaler och felanmälningar.

− Kravet på individuella lösningar ökar och det är idag en självklarhet att kunna utföra vad man vill när man vill. Våra e-tjänster är ett sätt att möta denna växande efterfråga på tillgänglighet, säger Annette Sandberg, kommunikationschef på Karlshamns kommun.

Den enklaste typen av de e-tjänster kommunen nu erbjuder är ett elektroniskt formulär som fylls i och skickas in direkt. Vissa av tjänsterna kräver inloggning med e-legitimation så som Mobilt Bank-ID eller Bank-ID.

− Vår ambition är att tjänsterna ska bli fler efterhand. Vi tar tacksamt emot förslag på sådana. Förslagen lämnas med fördel via e-tjänsten som heter ”Förslag och synpunkter till Karlshamns Kommun”. Vi kan inte lova att införa tjänsten men vi lovar att ta del förslagen och undersöka möjligheten, säger Annette Sandberg.

För mer information, kontakta:
Johan Bagewitz, kommunikatör, Karlshamns kommun, telefon 0454-815 96.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.