Följ Karlshamns kommun

Stjärnspäckat på torgscenen under Östersjöfestivalen

Pressmeddelande   •   Mar 15, 2018 14:15 CET

I år kommer en mängd folkkära artister att stå på torgscenen under festivalen. Vad sägs om Allsång med Lotta Engberg, Lasse Holm och Shirley Clamp; dans och show med Robert Gustavsson och Rolandz; Sonja Aldén, Andreas Weise; Robert Wells Stjärnglans med Roger Pontare och Emmi Christensson. Årets bluesartist är världsstjärnan Joanne Shaw Taylor.

I år har artistbokarna Anders Jönsson, Mikael Jönsson, Sven-Erik Olsson och Conny Nilsson tillsammans lyckats få till en bra blandning av artister som ska underhålla festivalbesökarna på torgscenen under torsdag till lördag.

– När vi nu äntligen får presentera årets artister till torgscenen så känns det som ett riktigt starkt startfält. Tanken är, som alltid, att Östersjöfestivalen ska erbjuda något för alla och det tycker vi festivalen gör i år, säger Anders Jönsson, ansvarig för programmet på torgscenen torsdag-lördag.

Allsång med Lotta och Fuldans med Rolandz 

Östersjöfestivalen invigs under torsdagen med Karlshamns Musiksällskap under ledning av den Karlshamnsbördiga Mikaela Brorsson. Solister under konserten är de etablerade artisterna Sonja Aldén och Andreas Weise. Torsdagskvällen avslutas med det lokala rockbandet Ocean som firar 40 år sedan de släppte sin första singel.

Fredagen den 20 juli inleds med P4 Nästa där radiotävlingen som vanligt avgörs på torgscenen. Förutom de tävlande Blekingeartisterna erbjuder lokalradion en konsert med en känd artist som SR Blekinge P4:a presenterar inom kort. Sedan är det dags för Lotta Engberg att inta scenen med sin allsång. Tillsammans med Lasse Holm och Shirley Clamp kommer Lotta med band att få hela torget att gunga och sjunga med i kända och välkända låtar. Några timmar senare är det dags för ”Fuldans” tillsammans med Rolandz. Sångare och frontfigur i det populära dansbandet som gick till final i årets Melodifestival är Robert Gustafssons tragikomiska rollfigur Roland Järverup.

– Robert Gustavsson kommer även att göra en hel del av sina andra karaktärer på scen, så det kommer bli en musikshow med mycket humor, säger Anders Jönsson.

Bluesartist gör exklusiv Sverigespelning på Östersjöfestivalen

Fredagskvällen avslutas traditionsenligt med en blueskonsert – denna gång med den brittiske bluesrocksångerskan och gitarristen Joanne Shaw Taylor.

– Hon gör en exklusiv spelning i Sverige för oss på Östersjöfestivalen i sommar vilket vi är väldigt glada för. Vi hoppas att så många som möjligt ska ta tillfället i akt att komma och lyssna på denna hyllade världsartist, säger Conny Nilsson, som bokat in Joanne Shaw Taylor.

Även under lördagen kommer det att hända en hel del spännande på scenen. Under dagen bjuds det på en hel del musikinslag, bland annat kommer någon av alla festivalens gatumusikanter att spela för torgpubliken.

– Tyvärr blir det ingen Lilla Song Contest denna gång. Detta på grund av att Frida Borgström som arrangerat denna omtyckta tillställning valt att inte fortsätta. Vi riktar ett stort tack till Frida och kompani för allt engagemang och arbete de lagt ner för festivalens bästa. Det blir svårt att få ihop en tävling i år och därför har vi valt att bjuda publiken på en extra konsert som riktar sig till våra yngre festivalbesökare – nämligen Jakob Karlberg, säger Anders Jönsson.

Pontare och musikalstjärna avslutar

Lördagen och Östersjöfestivalens scenprogram avslutas liksom förra året med Stjärnglans under ledning av Robert Wells. Med sig på scen har han med sig sångtrion Vocaletts och gästartisterna Emmi Christensson och Roger Pontare. Emmi Christensson är en erkänd musikalartist som har setts i många huvudroller och tv-program, nu senast Melodifestivalen, och medverkat ibland annat the Phantom of the Opera i både London och Stockholm. Roger Pontare, som skulle medverkat redan förra året men blev tvungen att ställa in på grund av sjukdom, behöver ingen närmare presentation.

– När Roger fick frågan om att besöka oss i år igen tackade han omedelbart ja och det är vi mycket glada för, säger Anders Jönsson som ser fram emot en fantastisk omgång av Östersjöfestivalen 2018.

– Vi hoppas att vårt scenutbud, som alltid är helt gratis under torsdag till lördag, ska locka till ett fullsatt torg, härlig stämning och gemenskap för alla åldrar, avslutar Anders.