Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Social medier används i dialog kring nytt biblioteks- och kulturhus.

Var med och tyck till om innehållet i ett framtida biblioteks- och kulturhus.
Nu inbjuds medborgarna i Karlshamn att tycka till om innehållet i ett framtida biblioteks- och kulturhus. Med start på inspirationsdagen om hållbar utveckling den 5 november på Östra Piren har allmänheten möjligheten att via blogg, postit-lappar eller e-post ge förslag på vad det nya biblioteks- och kulturhuset ska erbjuda. Medborgardialogen blir dessutom en del i arbetet med att bygga upp en portal kring hållbar utveckling och ingår då i det EU-stödda projektet X-Ovation.

Inför byggandet av ett nytt biblioteks- och kulturhus har kommunstyrelsen gett i uppdrag till tjänstemannaorganisationen att under kommundirektör Bengt Mattssons ledning ta fram ett förslag på projektutformning som ska innehålla beskrivning av idé och verksamhet, lokalprogram, teknikprogram och gestaltningsprogram. En annan del i uppdraget är att föra en medborgardialog avseende innehåll och aktiviteter för att säkra förankringen hos och ta tillvara medborgarnas och kulturföreningarnas engagemang och synpunkter kring ett nytt bibliotek- och kulturhus.

Karlshamns kommun vill nå ut till så bred allmänhet som möjligt. Inte minst viktigt blir det att få med framtidens brukare. Därför görs det en speciell insats för att nå ungdomar genom att använda sociala medier. En blogg har skapats och lanseras den 5 november för att medborgare på denna ska kunna skriva in sina önskemål, synpunkter, tankar och på det sättet vara med och forma innehållet i Karlshamns framtida biblioteks- och kulturhus. På bloggen finns möjligheten att diskutera och kommentera direkt eller via sitt Facebookkonto eller twitterkonto.

För att ge alla samma chans att tycka till finns det också möjligheter att skriva ner sina synpunkter och kommentarer på post-it lappar och sätta upp på anslagstavla i biblioteket och Medborgarkontor. Det finns även möjligheter att skicka in mail och vanliga brev till Karlshamns kommun i frågan. Ett antal ungdomar och brukare kommer via skola och bibliotek att engageras i fokusgrupper för att på ett mer djuplodande sätt bearbeta frågan. Med detta arbetssätt hoppas Karlshamns kommun få till en bred medborgardialog. Dialogen kommer att pågå fram till vecka 50 då synpunkterna som inkommit ska sammanställas inför fortsatta samråd. Resultaten kommer att redovisas på Karlshamns kommuns hemsida.

Som instrument för medborgardialogen kring biblioteks-och kulturhuset används projektet X-Ovation där det provas nya vägar att via sociala media kommunicera med medborgare. Medborgardialogen blir samtidigt en del i byggandet av en portal för Hållbar utveckling i Karlshamn. Ägare till det treåriga projektet är NetPort och utvecklingsarenan är Karlshamns kommun. Projektet stöds av EU-medel.

För mer information och kommentarer: Kommundirektör Bengt Mattsson 0454-817 08, Biblioteks- och kulturchef Lena Björk 0454-812 31. Avseende projektet X-Ovation: Informationschef Eric Sandström, 0454-812 21

Eric Sandström

Informationschef

---------------------------------------------------------------------------------------------

Karlshamns Kommun

Rådhuset

374 81 Karlshamn

Tel: 0454-81221 (även mobil)

Fax: 0454-816 25

Epost: eric.sandstrom@karlshamn.se

Hemsida: www.karlshamn.se

Ämnen

Regioner

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93