Gå direkt till innehåll
Fr.v: Daniel Wäppling, kommundirektör, Mats Dahlbom, tekniska nämndens ordförande, Michael Mårtensson, mark- och exploateringsingenjör, Andreas Meyer, VD Skåneporten, Mathias Wijk, näringslivschef och Per-Ola Mattsson, kommunstyrelsens ordförande.
Fr.v: Daniel Wäppling, kommundirektör, Mats Dahlbom, tekniska nämndens ordförande, Michael Mårtensson, mark- och exploateringsingenjör, Andreas Meyer, VD Skåneporten, Mathias Wijk, näringslivschef och Per-Ola Mattsson, kommunstyrelsens ordförande.

Pressmeddelande -

Skåneporten utvecklar stort markområde i Karlshamn

Skåneporten Fastigheter och Karlshamns kommun har idag tecknat avtal om utveckling av ett stort markområde på totalt cirka 36 hektar mark utmed E22 i Karlshamn.

Karlshamn får ett nytt område för sällanköpshandel och annan service utmed E22 och riksväg 29 i Karlshamn, på det som idag kallas Duverydsområdet. Det står klart idag när Karlshamns kommun och Skåneporten Fastigheter tecknat ett markanvisningsavtal om att utveckla ett område om cirka 360 000 kvm.

– Skåneportens idéer och tankar för området stämmer väl överens med vad vi vill göra för att utveckla Karlshamn. Att Skåneporten väljer att expandera här och affären i sig visar på att våra tidigare strategiska markinköp nu ger resultat. Detta är en viktig del i utvecklingen av Karlshamn, säger Per-Ola Mattsson (s), kommunstyrelsens ordförande.

Skåneporten kommer att utveckla området tillsammans med Karlshamns kommun och andra aktörer. Etableringen innebär ett signifikant ökat utbud i Karlshamn vilket på sikt kommer göra Karlshamn till en ännu mer attraktiv stad.

– Skåneporten är ett fastighetsbolag med tydligt fokus på servicehandel. I Karlshamn ser vi möjligheter för en bred palett av olika verksamheter. Läget intill E22 och Karlshamns centrum i kombination med områdets storlek är idealiskt för flera typer av etableringar, säger Andreas Meyer, VD på Skåneporten Fastigheter.

– Fullt exploaterat kan det handla om väldigt många nya i arbetstillfällen i Karlshamn framöver, vilket vi ser mycket positivt på, säger Mathias Wijk, näringslivschef i Karlshamn.

Nu väntar en kommande detaljplaneprocess som startas omgående och kommer att drivas av Skåneporten i nära samarbete med Karlshamns kommun.

– Som ett led i ett långsiktigt arbete sker nu den största affär Karlshamns kommun gjort genom tiderna gällande verksamhetsmark. Det är mycket glädjande och bra att Karlshamn tar plats, säger Mathias Wijk.

Diskussioner med ett flertal företag med intresse av etablering, på den mark Skåneporten nu förvärvar av Karlshamns kommun, är inledda.

För mer information kontakta: Andreas Meyer, VD Skåneporten, andreas@skaneporten.se, 070-838 22 38 och/eller Mathias Wijk, näringslivschef Karlshamn, mathias.wijk@karlshamn.se, 0733-57 60 00.

Ämnen

Kategorier

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93

Relaterat innehåll