Följ Karlshamns kommun

​Shellback blir Karlshamnsambassadör

Pressmeddelande   •   Jul 20, 2016 07:05 CEST

Johan ”Shellback” Schuster har många strängar på sin lyra och har skrivit fler Billboard-ettor än Abba och Roxette tillsammans. Nu har den Karlshamnsfödda musikproducenten, låtskrivaren och musikern också blivit utsedd till ambassadör – för Karlshamns kommun.

Johan Schuster, 31 år, blev tilldelad kommunens Alicé Tegnér stipendium förra året och nu blir han utsedd till ambassadör för sin barndomsstad.

– Vi har i många sammanhang hört Johan beskriva kommunen på ett mycket positivt sätt och han är ofta på besök i Karlshamn. Vi är därför mycket stolta och glada att få ha honom som vår ambassadör, säger Conny Nilsson, festivalamiral.

Johan började sin musikaliska bana i Karlshamns musikkår som 13-åring och var en 20-årig hårdrockare när den framgångsrika producenten och låtskrivaren Max Martin upptäckte hans talang och lockade upp honom till Stockholm, där han numera bor. Johan har dock kvar sina rötter i Karlshamn och har gjort mycket gott för sin hemstad under årens lopp, bland annat varit med att stötta den ideella föreningen Musikforum från nedläggning. Han fick sin första stora framgång med låten "So What" med sångerskan Pink som 2008 blev hans första låt att hamna i topp på den prestigefyllda Billboardlistan. Idag har Johan "Shellback" haft ett dussintal förstaplaceringar på den amerikanska listan som legat där i flera veckor vardera.

– Shellback hyllas världen över för sin musik och kommunen vill med ambassadörskapet hylla honom. Vi är så tacksamma över att han tackat ja till utmärkelsen och kommer hem till jubileumsfestivalens invigning för att av kommunalrådet ta emot utmärkelsen under fanfarer av musiker från Karlshamns Musikkår som han en gång tillhört, säger Conny Nilsson.

Dag: torsdag 21 juli

Tid: cirka 20.30

Plats: Torgscenen i Karlshamn


Fakta
En ambassadör för Karlshamn anses vara en god marknadsförare av kommunen och får ett hedersomnämnande. 2002 utnämndes Karlshamns första ambassadör: världsmästarinnan i simning, Emma Igelström. Övriga Karlshamnsambassadörer är tv-profilen Ola Lindholm, golfcaddien Fanny Sunesson, journalisten Mats Knutson och skådespelaren Per Svensson.

För mer information kontakta: Conny Nilsson, festivalamiral, 0707-78 30 00.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.