Följ Karlshamns kommun

Prisutdelning och slutredovisning av 3D-projekt

Pressmeddelande   •   Apr 12, 2016 11:17 CEST

På uppdrag av kommunens stadsmiljöavdelning har elever som går den digitala profilen på Norrevångskolan i Mörrum under hösten och våren 3D-ritat framtidens bebyggelse på hamnpiren i Karlshamn. Nu är det dags att presentera resultatet för kommunens tjänstemän som också kommer att dela ut en gemensam prissumma för deras prestation.

Norrevångskolans framgångsrika samarbete med kommunens stadsmiljöavdelning har under detta senaste 3D-projekt tagit ännu ett steg framåt. Ritningarna i framtidsprojektet har varit komplexa och innehållit mer bild, teknik och mer avancerad matte med skaluträkningar och geometriska figurer än i tidigare projekt.

– Det ska bli jättespännande att se vad de hittat på för framtidsbebyggelse och vilka olika lösningar eleverna valt för området från Hotel Carlshamn till de nybyggda husen längst ut på Östra piren, säger stadsarkitekt Emina Kovacic.

Nu är det dags för slutredovisning på Rådhuset där eleverna kommer att få diplom och sitt arbete bedömt av en jury bestående av olika tjänstemän.

– Vi kommer i samband med redovisningen också att dela ut en gemensam prissumma till alla deltagande elever för deras prestation, säger Emina Kovacic.

Medierna bjuds in till presskonferens med Emina Kovacic/stadsarkitekt i Karlshamns kommun, Ulf Ohlsson/fastighetschef, Patrik Håkansson/chef för utbildningsförvaltningen, Marie Louise Svensson Wickström/gatu- och parkchef, Per Ahlqvist och Mia Lägnert/ ansvariga lärare för den digitala profilen på Norrevångskolan och de elever från årskurs 7-9 som går den digitala profilen 3D-design.

Datum: 21 april

Tid:10-11

Plats: Rådhussalen, Rådhuset i Karlshamn

För mer information kontakta:stadsarkitekt Emina Kovacic på telefon 0702-66 62 07 eller lärarna Per Ahlkvist 070-697 95 59 och Mia Lägnert 070-513 27 29.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.