Följ Karlshamns kommun

Prisbelönt föreläsare till Karlshamn

Pressmeddelande   •   Maj 06, 2016 15:11 CEST

Bildtext: Fredrik Reinfeldt, Siavosh Derakhti och Obama under presidentens statsbesök i Stockholm 2013.

Den prisbelönte svenske sociala entreprenören Siavosh Derakhti gästar Karlshamn för att föreläsa under Europadagen nu på måndag. Föreläsningen berör mänskliga rättigheter, integration och arbete mot intolerans och rasism.

För att fira Europadagen bjuds allmänheten in till en föreläsning med den 24-årige Siavosh Derakhti som har fått flera utmärkelser för sitt arbete med organisationen "Unga mot antisemitism och främlingsfientlighet (UMAF)", och för sitt brinnande engagemang för mänskliga rättigheter och integration. 2013 fick Siavosh det prestigefyllda Raoul Wallenberg-priset och med anledning av detta även träffa den amerikanske presidenten Obama under hans statsbesök i Stockholm samma år. 2015 fick han ”Human Rights First Award” från en av världens ledande människorättsorganisationer i USA och debuterade som sommarpratare i Sveriges Radio P1. Allmänheten bjuds in till denna gratisföreläsning arrangerad av Karlshamns kommun och Sparbanken i Karlshamn.

Medierna är välkomna till en inspirerande kväll!

Datum: måndag 9 maj

Tid: klockan 19.00

Plats: Lokstallarna, Karlshamn.

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. Hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling är ledord i Karlshamns kommun och genomsyrar vår verksamhet inom alla områden.