Gå direkt till innehåll
Pressmeddelande: Väggabadet får en ny och modern 50 meters utomhusbassäng

Pressmeddelande -

Pressmeddelande: Väggabadet får en ny och modern 50 meters utomhusbassäng

Istället för att renovera Väggabadets läckande befintliga 50-meters bassäng kommer en ny att byggas. Den nya moderna bassängen ska stå klar nästa sommar.

Väggabadet är 50 år gammalt och i slutet av sommaren 2019 konstaterades att 50 metersbassängen läckte mycket.

– Den har läckt tidigare men nu var det märkbart, säger Magnus Persson, fastighetschef i Karlshamns kommun.

För att hitta läckan filmades rören men problem uppstod då kameran inte kom igenom.

– Vi beslutade då att gräva runt bassängen och att ta bort kakelplattorna för att kunna undersöka betongen. En betongexpert konstaterade att botten i bassängen är dålig och måste tas bort och gjutas om, säger Magnus.

Fastighetsverksamheten kom fram till att det skulle krävas flera miljoner kronor i investeringar för att laga bassängen, samtidigt som det inte skulle kunna gå att garantera någon längre livslängd på bassängen. Efter dialog med politiker och berörda tjänstemän har fastighetsverksamheten nu beslutat att inte renovera den läckande bassängen utan istället bygga en ny bassäng.

– Vi beräknar att det kommer att bli en bättre ekonomisk och hållbar lösning eftersom en ny bassäng håller uppåt 40 år och därför blir billigare i längden, säger Magnus.

Beslutet att bygga en ny simbassäng innebär att det inte kommer att finnas någon 50-meters bassäng utomhus på Väggbandet denna sommar.

– Detta får såklart effekter både på föreningslivet och för allmänheten, men en dialog har redan påbörjats med Karlshamns simklubb, säger Magnus.

För att kompensera att 50-metersbassängen inte kommer att kunna nyttjas i sommar ska istället alla de övriga bassängerna på Väggabadet att vara öppna både ute och inne. Vanligtvis är 25-meters bassängen inomhus stängd under sommartid.

– Till sommaren 2021 är målet att vi har en ny och modern 50 meters bassäng utomhus som kommer att kunna användas under lång tid framöver, säger Magnus Persson.

För mer information kontakta: Magnus Persson, fastighetschef, på telefonnummer 0454-816 01.

Ämnen

Regioner


____________________________________________________________________________

Karlshamn 50 000 – en gemensam vision för kommun och näringsliv

Karlshamns kommun har tillsammans med representanter från näringslivet enats om att gemensamt skapa förutsättningar för att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

Utifrån den gemensamma visionen arbetar Karlshamns kommun och det lokala näringslivet sida vid sida för att tillsammans möjliggöra byggnation av fler bostäder, kompetensförsörjning och attraktion av fler invånare och företagsetableringar inom ramen för ett hållbart Karlshamn.

Kontakter

Annette Sandberg

Annette Sandberg

Presskontakt Kommunikationschef Övergripande ansvar för intern- och extern kommunikation. 0454-815 93